YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Alman Aks Üreticisi Bpw, Gebze Osb'de 10 Milyon Euro Yatırımla Fabrika Kurdu

GEBZE Treyler üretiminde Almanya’nın ardından ikinci sırada gelen Türkiye’de yıllık 75 bin adetlik ve yaklaşık 140 milyon Euro hacminde bir aks

Alman Aks Üreticisi Bpw, Gebze Osb'de 10 Milyon Euro Yatırımla Fabrika Kurdu

GEBZE Treyler üretiminde Almanya’nın ardından ikinci sırada gelen Türkiye’de yıllık 75 bin adetlik ve yaklaşık 140 milyon Euro hacminde bir aks pazarı bulunmasını dikkate alan BPW’nin, Gebze OSB'de kurduğu fabrika açılışına Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özdağ, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, GOSB Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım ve BPW Yönetim Kurulu Başkanı Michael Pfeiffer katıldı.
Açılış konuşmasında BPW Türkiye’nin bu sektörde hem kendi pazarı, hem de ihracat pazarı olduğunu ve önümüzdeki dönemde pazar adetlerinin artacağını öngördüklerini söyleyen BPW Yönetim Kurulu Başkanı Michael Pfeiffer, yatırımla birlikte sadece aks değil, üst yapı ürünlerinin de Türkiye’de üretilmeye başlanacağını söyledi. Türkiye’nin coğrafi konumu itibariyle transit geçiş noktası olması ve Türkiye TIR/treyler parkı değerlendirildiğinde BPW olarak yatırım için en doğru adresin Türkiye olduğuna karar verdiklerini belirten Michael Pfeiffer şöyle devam etti:
“Yatırım BPW’nin uzun vadeli planları çerçevesinde el aldığı bir konudur. Türkiye’nin hali hazırda içinde bulunduğu geçici siyasi belirsizliğe rağmen BPW’nin Türkiye’nin geleceğine olan inancı tamdır. Bizim odağımız, yakalanacak istikrarla birlikte çok büyük bir ivme kazanılacağını düşündüğümüz orta ve uzun vadeli dönemdir. Çevre ülkelere de Türkiye üzerinden hizmet vermeyi ve burada gerçekleştirdiğimiz üretim ile ihracat yapmayı hedefliyoruz.”
Konuşmaların ardından açılışı gerçekleştirilen fabrikanın kısa sürede seri üretime geçeceği bildirildi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler