YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BAKAN EROĞLU, 2 KANGAL KÖPEĞİNİ CUMHURBAŞKANLIĞI KONUTUNA GÖNDERİYOR

Ergün AYAZ/İZMİT Büyükşehir Belediyesi'nin 2013 yılında Orman ve Su İşleri Bakanlığınca 2 milyon 590 bin TL mali destek verilerek yaptırdığı

BAKAN EROĞLU, 2 KANGAL KÖPEĞİNİ CUMHURBAŞKANLIĞI KONUTUNA GÖNDERİYOR

Ergün AYAZ/İZMİT Büyükşehir Belediyesi'nin 2013 yılında Orman ve Su İşleri Bakanlığınca 2 milyon 590 bin TL mali destek verilerek yaptırdığı 2 bin 500 kapasiteli hayvan barınağı ve bakımevi bu yılın Eylül ayında hizmete girdi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu bugün Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili İbrahim Karaosmanoğlu ile birlikte barınağı ziyaret etti.
ADINI 'PİŞMANİYE' KOYDU SAHİPLENDİ
Bakan Veysel Eroğlu ziyaret sırasında Golden cinsi bir köpeği sahiplendi. Bakan köpeğe 'Pişmaniye' adını verdi. Kangal cinsi 2 köpeği olduğunu belirten Bakan Eroğlu, şunları söyledi:
"İki tane kangalım var. Onları Cumhurbaşkanlığı makamına teslim edeceğim. Yanı Cumhurbaşkanlığı'nın bulunduğu alana. Ondan sonra da bunu alıp götürürüm olmazsa. Bu tesis örnek olacak bir tesis. Belediyemiz dünya standartlarında bir tesis yapmış. Adeta villa gibi bir merkez yapmışlar. Sadece Türkiye'ye değil dünyaya örnek olacak bir hayvan barınağı. Ülkemizde hayvanlara eziyet edenler sadece para ile cezalandırılmıyor, aynı zamanda hapis cezası da veriliyor."
Bakan Eroğlu bu ziyaretin ardından Kocaeli Valiliği'ne geçti.
"KURAKLIKTA KRİTİK DURUM ATLATILDI"
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, hayvan barınağı ziyaretinin ardından Kocaeli Valiliği'ni ziyaret ederek burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Eroğlu, Sapanca Gölü ve kuraklık ile ilgili soruları cevaplandırırken şunları söyledi:
"Bu yıl, 201'den 30 Eylül tarihine kadar olan tarihe biz yağış yılı diyoruz. Geçen sene Ekim, Kasım hatta Ocak aylarında yağışlarda yüzde 35 azalma meydana geldi. Biz bu sıkıntıyı atlatmak için büyük gayretler içersine girdik. Özellikle yeni kaynakların ve yeni kuyuların açılması, Sapanca Gölü'nden istifade edilmesi konusunda karar alındı. Şu anda Sapanca Gölü'nde 1 milyar 300 milyon civarında su var. Bir problem yok. Geçtiğimiz yıllarda da daha düşük seviyelere inilmiş. 1970'li yıllarda daha düşük seviyeye inilmiş. Ama şunu tespit ettik. Sapanca Gölü'nde düşük su seviyesinde dahi herhangi bir ekolojik açıdan bir mahsur doğmamış. Orada canlı açısından bir mahsur olmadı. Bu kuraklıklar 7 yılda bazen 19- 20 yılda bir orta şiddette, daha şiddetli kuraklık olabiliyor. Şu anda Yuvacık Barajı da doldu. Günde 120 bin metreküp su tahliye edilmeye başlandı. Kocaeli oradan belli bir süre su aldı ama şimdi onu geri ödüyor. İkinci husus da Avcıdere, İhsaniye Barajları da bu bölgeye hayat verecek. Ballı Kaya Barajı da hem Sakarya'yı cazibeli besleyecek hem de Sapanca'ya su takviyesi yapacak. Bu seneki kritik durum atlatıldı. "
Bakan Eroğlu burada ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na 2004- 2014 yılında yapılan ağaçlandırma nedeniyle Ağaçlandırma Beratı verdi.

BAKAN EROĞLU, 2 KANGAL KÖPEĞİNİ CUMHURBAŞKANLIĞI KONUTUNA GÖNDERİYORBAKAN EROĞLU, 2 KANGAL KÖPEĞİNİ CUMHURBAŞKANLIĞI KONUTUNA GÖNDERİYORBAKAN EROĞLU, 2 KANGAL KÖPEĞİNİ CUMHURBAŞKANLIĞI KONUTUNA GÖNDERİYOR

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler