YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Yıldırım: Yatırımların Depreme Dayanıklı Olması Yetmez, Değişimi Şehirlerde Yapmalıyız (2)

'AMAÇ DAHA SAĞLIKLI YAPILARIN HAYATA GEÇİRİLMESİ' Başbakan Binali Yıldırım, Gölcük Denizevler Kentsel Dönüşüm Projesi temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Başbakan

Başbakan Yıldırım: Yatırımların Depreme Dayanıklı Olması Yetmez, Değişimi Şehirlerde Yapmalıyız (2)

'AMAÇ DAHA SAĞLIKLI YAPILARIN HAYATA GEÇİRİLMESİ'
Başbakan Binali Yıldırım, Gölcük Denizevler Kentsel Dönüşüm Projesi temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Başbakan Yıldırım, depremde ciddi bedel ödemiş bir ülke olarak gelecekteki tehlikelere karşı tedbirli olmak mecburiyetinde olduğumuzu belirterek, "Acı bir tecrübe yaşadık. Vatandaşlarımızın depremden ziyade, kalitesiz yapılar ölümüne sebep oldu. Biz de hükümet olarak bu işin üzerine gittik. Kentsel Dönüşüm Kanunu'nu hayata geçirdik. Uygulamada gördük ki bu yeterli değil. Bazı değişiklikler gerekiyor. Amacımız tehlike altında, afet riski altında bulunan alanların dönüştürülmesi ve daha sağlıklı yapıların hayata geçirilmesidir. Bu konuda yapı denetim uygulamasını da 19 vilayetten 81 vilayete yaygınlaştırdık. Birinci işimiz insanımızın can güvenliğidir. Depremde canı yanmış, ciddi bedel ödemiş bir ülke olarak gelecekteki tehlikelere karşı tedbirli olmak mecburiyetindeyiz. Bu inanç ve kararlılıkla şehirlerimizi afete hazır hale getirmek için özel sektör ilgili bakanlıklarımızla el ele çalışıyoruz" dedi.
'KAZIK GİBİ BİNALARI GÖĞÜN ÜZERİNE ÇIKARMANIN LÜZUMU YOK'
Aktif fay hatları üzerinde bulunan bir ülke olduğumuzu belirten Yıldırım, "Deprem ne zaman gelecek diye hesap yapmak yerine, hazırlıklı olmak lazım. Türkiye vatandaşlarına deprem sonrasında el uzatmaktan aciz olan bir anlayıştan, bugün depreme öncesinden hazırlık yapan bir yönetime ulaştı. Görevimiz daha sağlam şehirler inşa etmek ve bir daha böyle acıların yaşanmasının önüne geçmek. Türkiye Ak Parti ile yaşadığı dönüşümü sadece ekonomide, siyasette değil, aynı zamanda şehircilikte de gerçekleştiriyor. Şehirlerimizi güzelleştirip standardını yükseltiyoruz. Diğer yandan da afetlere dayanıklı şehirler inşa ederken yaşanabilir hale getiriyoruz. Kazık gibi binaları göğün üzerine çıkarmanın lüzumu yok. Daha az katlı, daha yaşanılabilir bir proje ile konut yapımlarına öncelik ve önem veriyoruz. Yollar, kanalizasyonlar, yeşil alanlar konusunda proje geliştiricileri ve belediyelerimizin çok daha hassas olmasına özen gösteriyoruz. Şehirlerimizi çevre bilinci ile kurmak çok önemli. Bir afat anında eğer yatay yapılaşma varsa orada can kaybı, mal kaybı çok daha az oluyor. Bunu o zaman da gördük" diye konuştu.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise, "İnsanoğlu tabiat ile iç içe yaşıyor. Ancak tabiatın kendine has kuralları var. Bir denge üzerine oturmuş. Bizim insan olarak kuralları çok iyi bilmemiz gerekiyor. Onu değiştiremeyiz. Bir deprem ülkesiyiz ve bunu bilmeliyiz. Yılda 500 bin konutu dönüştüreceğiz. 10 yılda 7.5 milyon konutu değiştireceğiz. İstanbul başta olmak üzere bütün şehirlerimize Türkiye'yi önümüzdeki yıllarda olabilecek depremlere karşı hazır hale getirmeliyiz " dedi.
Başbakan Yıldırım daha sonra bakanlar ve milletvekilleriyle butona basarak temeli attı.

Başbakan Yıldırım: Yatırımların Depreme Dayanıklı Olması Yetmez, Değişimi Şehirlerde Yapmalıyız (2)Başbakan Yıldırım: Yatırımların Depreme Dayanıklı Olması Yetmez, Değişimi Şehirlerde Yapmalıyız (2)

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler