YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bedensel Engelli Hastalar, Müzikle Moral Buluyor

KOCAELİ (AA) - İzmit ilçesinde faaliyet gösteren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki hastalar, müzik ve kültür fizik hareketleriyle şifa buluyor.

KOCAELİ - İzmit ilçesinde faaliyet gösteren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki hastalar, müzik ve kültür fizik hareketleriyle şifa buluyor. Hastanede görevli doktorlardan Hatice Ergüner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müzik desteğinin hem hastaların moral ve motivasyonunu hem de tedavi sürecine katılımı arttırdığını söyledi. Merkezin işletme koordinatörü Sevim Taşgelek ise müzikle tedavi uygulamasını 2 yıldır sürdürdüklerini belirterek, hastaların bedensel engeli nedeniyle sinema ya da konserlere gidemediğini, etkinlikleri hastaların ayağına getirdiklerini anlattı. Merkezde tedavi gören makine mühendisi Gökay Ulugergerdi de Tekirdağ'da geçirdiği trafik kazası nedeniyle belinde, kollarında ve ayaklarında kırık oluştuğunu, İstanbul'da ameliyat olduktan sonra dostlarının tavsiyesiyle İzmit'teki merkeze geldiğini kaydetti. Ulugerdi, tedavisinin 1,5 aydır sürdüğünü dile getirerek, müzik dinletilmesini faydalı bulduğunu vurguladı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler