YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Büyükşehir Çiftçiyi Bilinçlendiriyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarımda verimi artırarak köylerde kalkınma sağlamak için çiftçilere modern üretim teknikleri konusunda...

Büyükşehir Çiftçiyi Bilinçlendiriyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarımda verimi artırarak köylerde kalkınma sağlamak için çiftçilere modern üretim teknikleri konusunda destek vermeye devam ediyor. Kocaeli’deki 244 köyün tamamında yapılan çalışmalarla köylüler sudan toprağa kadar tarım elemanlarının nasıl kullanılması gerektiği konusunda bilgilendiriliyor.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan ziraat mühendisleri, tarımsal üretim teknikleri kapsamında bugüne kadar 415 tarımsal işletmede (sera, tarla ve bahçe) teknik incelemelerde bulundu. Tarımsal üretim yapan çiftçilerin sağlık koşullarına uygun üretim yapması için üretim sahalarında kullanılan suların değerleri ve toprak analizleri yapıldı. Su ve topraktan çıkan sonuçlara göre çiftçilerin uygulayacakları tarım tekniği belirleniyor.

Uygulama ile birim alandan maksimum verim almak amaçlanıyor. Üretim sahalarının sulama suyu kalitesi ölçümü (Ec-Ph Metre), Sera içi ısı ve nem ölçümü, hastalık zararlı kontrolü ve mücadele yöntemleri gibi konularda çiftçiye destek veriliyor. Toprak analizi uygulamasının yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamında tarla, bahçe ve seralardan 460 adet toprak numunesi alınarak sonuçları çiftçilere anlatıldı.

Toprak işleme, gübreleme zaman ve yöntemleri gerekli besin elementleri konularında bilgilendirme yapılıyor. Çiftçiler özellikle organik gübre kullanmaları yönünde teşvik ediliyor. Toprak analizleri Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile birlikte kurulan Toprak Analiz Laboratuarında ücretsiz olarak yapılıyor.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler