YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Buzdolabı, Beyaz Eşya Sektörünün Lokomotifi Oldu

KOCAELİ (AA) - Beyaz eşya sektöründe yılın ilk çeyreğindeki 796,3 milyon dolarlık ihracat gelirinin üçte biri buzdolabı satışından sağlandı.

En fazla ihracat İngiltere'ye Ocak-mart döneminde 126 milyon 408 bin dolarlık satın almayla sektördeki ihracatın yüzde 16'sını kapsayan İngiltere, en fazla ihraç geliri sağlanan ülke oldu. İngiltere, Türkiye'den 37 milyon dolarlık buzdolabı, 34,4 milyon dolarlık fırın ve ocak, 23,8 milyon dolarlık çamaşır makinesi, 19,8 milyon dolarlık bulaşık makinesi, 7,2 milyon dolarlık dondurucu ve 4 milyon dolarlık kurutma makinesi aldı. Bu ülkeyi, 98 milyon 74 bin dolarla Fransa, 93 milyon 581 bin dolarla Almanya, 49 milyon 295 bin dolarla İtalya, 41 milyon 197 bin dolarla İspanya, 30 milyon 233 bin dolarla Irak takip etti. Sektörün mart ayındaki dış satım geliri, 300 milyon dolar olarak kayıtlara geçti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler