YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'li Cihaner:İddianamesi yazılmadığı halde yıllardır süren davalar var

Erzincan eski Başsavcısı ve CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, "Henüz iddianamesi yazılmadığı halde yıllardır süren...

CHP'li Cihaner:İddianamesi yazılmadığı halde yıllardır süren davalar var

Erzincan eski Başsavcısı ve CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, "Henüz iddianamesi yazılmadığı halde yıllardır süren davalar var. Tutuklanan avukatlar var, yurtseverler var, gazeteciler var. Tek celsede bitecek davanın yaklaşık 1 yıldır oyalanması da nasıl bir sistem ile karşı karşıya geldiğimizi gösteriyor." dedi.

CHP Denizli Milletvekili Cihaner, kamuoyu tarafından ‘Şarlatan davası’ olarak bilinen, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Kocaeli Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu arasındaki davada akademisyen Hamzaoğlu’na destek olmak için Kocaeli Adliyesi'ne geldi.

Dava ile ilgili açıklama yapan Cihaner, halk sağlığını ilgilendiren bir konu ile ilgili olarak olarak bir bilim adamının araştırma yapmasının ve bunu toplumla paylaşmasının çok normal olduğunu söyledi. Cihaner, bilimin sermaye ve iktidar tarafından yönetilmeye çalışıldığını belirterek, "Geldiğimiz noktada bilimin sermayenin iktidarın emrine girmesi isteniyor. Bugün bu duruşmada yaşanan bu bilimsel özgürlüğün halkın sağlığının çevre sağlığının emrinde olması gereken bilimin üniversitenin tam tersi iktidarın sermayenin emrine sokulmaya çalışıldığını görüyoruz." dedi.

Aynı durumun daha önce de yaşandığını kaydeden Cihaner, "Kütahya da siyanür havuzunun taşması sonucunda gerçeklerin halktan saklanmasında da yaşadık. Çok fazla uzağa gitmeye gerek yok. Karadeniz’de kanser olaylarının artmasını da hatırlayın. O dönemin Bakanları da radyasyonun ‘azı sağlığa yararlıdır’ deyip gerçekleri saklamıştı ama sonra bunu; Karadeniz artan kanser vakaları ile yaşadı. Aynı şey burada da geçerli. Bilimsel olarak kimsenin reddettiği bir gerçek değil." şeklinde konuştu. Cihaner, Meclis Araştırma Komisyonu’nun da aynı sonuca vardığını belirtti.

"SADECE BURAYA BAKMAYIN"

Cihaner, 1 celse de bitecek bir davanın aradan geçen 1 yıl geçmesine rağmen hala uzatılıyor olmasının şaşırtıcı olduğunu belirtti. Cihaner, "Özellikle bugünlerde malum yargı hızlandırılacak. İşte anayasa referandumu ile değişen maddeler sonrasında yargının bu sorunları çözülecek gibi bir yaklaşım da var. Ona da bakmamız gerekir." dedi. ‘Hükümet bir anlamda yargıya müdahale ediyor diyebilir miyiz’ şeklinde soru karşısında Cihaner, ülkede olup biten her şeyden hükümetin sorumlu olduğunu ifade ederek, "Sadece buraya bakarsınız farklı sonuçlara ulaşabilirsiniz ama sadece buraya bakmayın." dedi.

İddianamesi hazırlanmadığı halde vatanseverlerin, avukatların ve gazetecilerin yıllardır cezaevlerinde tutulduğunu kaydeden Cihaner, şöyle konuştu: "Yaşadığımız diğer davalara bakın. Henüz iddianamesi yazılmadığı halde yıllardır süren davalar var. Tutuklanan avukatlar var, yurtseverler var, gazeteciler var. Topyekün yaklaşmak gerekir. Tek celsede bitecek davanın yaklaşık 1 yıldır oyalanması da nasıl bir sistem ile karşı karşıya geldiğimizi gösteriyor."

Onur Hamzaoğlu ise bu davanın ana konusunun ‘İnsanları sağlığından mı yoksa bir avuç patronun karından yana mı olacaksınız’ davası olduğunu söyledi. Hamzaoğlu, "Kaygımız bu kentte hep birlikte yaşadığımız çocukların annelerin ağabeylerin ablaların sağlığıdır. Bunun ötesinde başka hiçbir kaygımız yoktur." diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler