YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bitaraf Olan Bertaraf Olur (3)

'BİNLERCE KİLOMETREDEN KORKAKÇA İHANET ŞEBEKESİNİ İDARE EDENLER VAR' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gebze'deki TÜBİTAK yerleşkesinde bulunan Türkiye Sanayi Sevk ve İdare

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bitaraf Olan Bertaraf Olur (3)

'BİNLERCE KİLOMETREDEN KORKAKÇA İHANET ŞEBEKESİNİ İDARE EDENLER VAR'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gebze'deki TÜBİTAK yerleşkesinde bulunan Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada yine '14 Aralık Operasyonu'na değinerek, "Bu ülkede 15 yıldır korkuyla, yurt dışında yaşayıp, uyuşturduğu takipçilerine yasa dışı işler yaptıranlar var. Gemiyi daha ilk rüzgarda terk edip, binlerce kilometre uzağa kaçıp oradan korkakça ihanet şebekesini idare edenler var. Kurumlarda yaptığı ihanetin ortaya çıkacağı korkusuyla soluğu yurt dışında alanlar var. İşlediği suçun boyutunu bildiği için korkup kaçanlar var. Bunların hepsi yurt içinde olduğu gibi yurt dışındaki inlerinde de takip edilecek" dedi.
'HİÇ KİMSE TİMSAH GÖZYAŞI DÖKMESİN'
'Paralel yapı' hakkında değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi bazı ülkelerden bazı medya kuruluşları bunların gözyaşlarını masum bir gözyaşı gibi yansıtmanın derdi içindeler" diyerek şöyle devam etti:
"Çünkü uluslararası odakların hatta belki de bazı istihbarat örgütlerinin kaynaklarını kesiyoruz bu adımlarla. TÜBİTAK'taki ihaneti fark ederek bu ihanetin üzerine giderek, maşaları tasfiye ederek, Türkiye düşmanı çevrelerin tuzaklarını bozuyoruz. Bu o kadar önemli. Sadece içeride değil dışarıda da feryat var. Paralel yapı tek başına bütün bu kurguyu kuracak, idare edecek zekaya, birikime, beceriye, sahip değildir. 'Bunları maşa olarak kullanan bir üst akıl var' demiştim, hatırlayın. İşte o üst akıl onlarla birlikte yaygara koparıyor. Üst aklın uzantıları var. Hepsi devreye giriyor. Bir yıl boyunca biz yetkimiz dahilinde bunların inlerine girdik. TÜBİTAK bunların inlerinden biri haline getirilmişti, oraya girdik. Emniyet gibi, TİB gibi KOSGEB, üniversiteler gibi kurumlardaki kurgularını bozduk. Ancak bütün delilleri ortaya koymamıza rağmen yargı bu ihanetin üzerine gitmiyor, gidemiyordu. Bir yıl boyunca azimle çalıştık. Yargıyı da bu tehdit ve şantajdan kurtardık. Yargı içindeki çeteleşmeyi de çökerttik. İşte şu anda yargı da bu değişim dönüşümle birlikte bir normalleşme sürecinin içerisine girecektir. Bir şekilde bu iddiaların üzerine gidecektir. Eski Türkiye'de değiliz artık. Masumların ceza alıp suçluların dolaştığı bir Türkiye yok. Masum ile suçlunun hassasiyetle birbirinden ayrılacağı, hukuk ve demokrasinin en temiz şekilde işleyeceği bir Türkiye var. Hiç kimse timsah gözyaşı dökmesin. Feryadı figan ortalığa dökülüp, zavallılığını dünyaya sergilemesin."
'SOLUĞU YURT DIŞINDA ALANLAR VAR'
14 Aralık operasyonunun başlama nedenini de anlatan Erdoğan, şunları söyledi:
"Tutturdular bir Molla Muhammed. İki gözü yüzde 90 görmüyor ve onunla beraber 122 kişiyi içeri aldılar. Adamcağız 17 yıl tutuklu kaldı. Niye? Pensilvanya'ya aykırı ifadede bulundu. Onun gibi düşünmedi, yaşamadı. Ve onların 17 yıldan sonra çıkıp açtıkları dava ile yaptıkları müracaatla işte şimdi halkalar sökülmeye başladı. Özellikle medyanın ve siyasetin bu hukuk süreçlerinde ulusal ve uluslararası algı operasyonlarından uzak durması kaçınılmaz bir sorumluluktur. Herkes hukukun işleyişine yardımcı olacak. Ak ile karanın net bir şekilde ortaya çıkacağı bir süreçte herkes sorumlu davranacak. Ama bu ülkede 15 yıldır korkuyla, yurt dışında yaşayıp, uyuşturduğu takipçilerine yasa dışı işler yaptıranlar var. Gemiyi daha ilk rüzgarda terk edip, binlerce kilometre uzağa kaçıp oradan korkakça ihanet şebekesini idare edenler var. Kurumlarda yaptığı ihanetin ortaya çıkacağı korkusuyla soluğu yurt dışında alanlar var. İşlediği suçun boyutunu bildiği için korkup kaçanlar var. Bunların hepsi tek tek ortaya çıkacak. Bunların hepsi yurt içinde olduğu gibi yurt dışındaki inlerinde de takip edilecek. İnşallah bundan sonra her bir kurum artık sadece kendi işini yapacak."
2019 YILINDA TAMAMLANACAK
Proje süresi 5 yıl olan Türksat 6-A Haberleşme Uydusu, 2019 yılında tamamlanacak ve 2020 yılında da uzaya gönderilmesi planlanıyor. Projeyle Türkiye'nin bu zamana kadar yurtdışı tedariki yöntemiyle sahip olduğu haberleşme uydularının azami ölçüde yerli imkanlarla geliştirilerek uydu tasarımı ve üretim teknolojilerinin ülkemize kazandırılması ve milli kaynakların ülke içerisinde kalması amaçlanmıştır. Projeyle birlikte Türksat A.Ş. tarafından karşılanan ve stratejik açıdan önem taşıyan askeri uydu haberleşme ihtiyaçları yerli kaynaklarla üretilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bitaraf Olan Bertaraf Olur (3)Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bitaraf Olan Bertaraf Olur (3)Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bitaraf Olan Bertaraf Olur (3)

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler