YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Donanma, Çanakkale Deniz Zaferi’Nin 100’Üncü Yılını Kutladı (2)

İZMİT'TE DE TÖREN Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında İzmit'te düzenlenen törenler Vilayet binası önünde Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başladı.

Donanma, Çanakkale Deniz Zaferi’Nin 100’Üncü Yılını Kutladı (2)

İZMİT'TE DE TÖREN
Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında İzmit'te düzenlenen törenler Vilayet binası önünde Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başladı. Daha sonra Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Metin Temel, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, şehit aileleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Bağçeşme'deki Şehitlik'te çelenk konuldu, bir manga asker saygı atışı yaptı.
Buradaki törende konuşan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu Çanakkale Zaferi'nin önemini anlatırken, Şehitlik'teki deftere de "Milletimizin gönlünde en yüce mertebeye erişen, Aziz şehitlerimiz. Sizden aldığımız kutsal güç, inanç ve ilhanla biz emanet ettiğiniz bu cennet vatanı sonsuza dek yaşatma azimi ve kararlılığıyla kurduğunuz Cumhuriyetin, devletimizin ve milletimizin birlik ve bütünlüğünü koruma sorumluluğumuzun bilinci içerisindeyiz. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve milletle anıyor aziz hatırları ve manevi huzurlarında saygıyla eğiliyoruz" yazdı.
Piyade Yarbay Murat Haznedaroğlu'nun da bir konuşma yaptığı törendeöğrenciler şiirler okudu. İzmit'teki kutlama ve anma törenleri Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde devam etti. Özcankan Anadolu Lisesi öğrencileri 'Miğfere Sığmayan Efsane Çanakkale' adlı orotoryoyu sahnelerken duygusal anlar yaşandı. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu öğlen de Antikkapı restoranda gaziler ve şehit ailelerine yemek verdi.

Donanma, Çanakkale Deniz Zaferi’Nin 100’Üncü Yılını Kutladı (2)Donanma, Çanakkale Deniz Zaferi’Nin 100’Üncü Yılını Kutladı (2)Donanma, Çanakkale Deniz Zaferi’Nin 100’Üncü Yılını Kutladı (2)

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler