YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İhsanoğlu'na İstiklal Marşı Yazılı Poster Gönderdiler

KOCAELİ (AA) - AK Parti Kocaeli Gençlik Kolları üyeleri, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na İstiklal Marşı yazılı poster gönderdi.

AK Parti Kocaeli Gençlik Kolları üyeleri, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na İstiklal Marşı yazılı poster gönderdi. PTT İstiklal Şubesi önünde toplanan grup adına açıklama yapan AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Yusuf Akın, çatı adayı İhsanoğlu'nun ziyaret ettiği Edirnekapı Şehitliği'nde bulunan İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un kabrinde skandala imza attığını öne sürdü. Akın, olayı gazetelerden ve televizyonlardan şaşkınlık içinde takip ettiklerini vurgulayarak, "Bir ülkenin cumhurbaşkanı adayının o ülkenin milli marşını bilmemesi ne büyük hezimettir. İstiklal Marşı'nı bile bilmeyen birini aday gösterenler, bu durum karşısında nasıl savunmaya geçecek, merakla bekliyoruz" ifadesini kullandı. İstiklal Marşı'nın yok olmak üzere olan milletin yeniden doğuşu ve şahlanışının destanı olduğunu dile getiren Akın, şunları söyledi: "İstiklal Marşımız, şanlı mazisi olan, üç kıtaya hükmeden Türk Milleti’nin bayrağının ve vatanının ebediyen yaşayacağını müjdelemiştir. İstiklal Marşımızı bile bilmeyen cumhurbaşkanı mı ülkemizi yönetecek? Bu aday, 'andımız kaldırıldı' diye yaygara yapanların adayı değil mi? Cumhuriyetçiler bu adaya mı tıpış tıpış oy verecek? Milliyetçiler İstiklal Marşı'nı bile bilmeyen, bu adayı mı destekliyor? Sayın İhsanoğlu, milli marşımıza biraz Fransız kalmış. Bu aday Türkiye'nin değil de Fransa’nın adayı mı? Biz çatı adayı İhsanoğlu'na duvarına asıp, her gün okuması için İstiklal Marşımızın 10 kıtasının bulunduğu çalışmayı gönderiyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar okuyup ezberlesin. Güle güle kullansın." Grup, daha sonra İhsanoğlu'na İstiklal Marşı yazılı poster gönderdi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler