YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İptal edilen tren seferlerinin yolcuları için ek önlemler alındı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 1 Şubat tarihi itibariyle duracak olan tren seferleri için Derbent-Tuzla arasında otobüs...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 1 Şubat tarihi itibariyle duracak olan tren seferleri için Derbent-Tuzla arasında otobüs seferleri koyma kararı aldı. Büyükşehir Belediyesi, Yüksek Hızlı Tren projesi kapsamında yapılacak çalışmalar nedeniyle duracak olan tren seferlerinde vatandaşların mağdur olmaması için harekete geçti. Belediye, Derbent-Tuzla arası ekspres seferler düzenleyecek. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Sivil Toplum Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında düzenlenecek olan seferler hakkında bilgi verdi.

Yazıcı’nın verdiği bilgiye göre, duracak olan tren seferlerine alternatif olarak hizmet verecek olan belediye otobüsleri tren istasyonlarına paralel duraklarda durarak vatandaşların mağdur olmamasını sağlayacak. Mevcut tren seferlerine kullanan vatandaşların hızlı tren çalışması nedeniyle oluşacak sıkıntısını en aza indirgemek için 10 adet çevre dostu otobüsü Derbent-İzmit-Gebze-Tuzla İçmeler arasında sefere koydu. Gerek duyulması halinde bu sayı artırılabilecek. Duraklar tabelalar ile belirlenecek. Sefer süresi trafiğe bağlı olarak 90 ila 105 dakika arası olacak.

ÜCRET TAM 5 LİRA, ÖĞRENCİ 3 LİRA OLACAK

Ücretleri öğrenci 3, tam 5 lira olarak belirlediklerini belirten Yazıcı, şunları söyledi: "Derbent-Tuzla arası sefere koyduğumuz ekspres otobüs seferlerinin fiyat aralığını tren ücretlerini göz önünde bulundurarak vatandaşın mağdur olmaması için tam bileti 5 lira, öğrenci biletini ise 3 lira olarak belirledik. Tek fiyat olacak. Ara duraklarda inenlerde aynı ücreti ödeyecekler. Seferlerde para geçerli olmayacak. Bu hattı kullanacak vatandaşlarımız Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde geçerli olan Elektronik Ücret Toplama sistemi olan Kentkart almaları gerekiyor. Bunun dışında araçta para geçerli olmayacak ve bilet satışı yapılmayacak. Daha önce kendi kartları ile trenleri kullanan engelli, öğrenci gibi ücretsiz ya da indirimli kart kullanan yolcular, bu indirimden ve ücretsiz seyahat imkânından faydalanmak isteyenler Kentkart almaları gerekiyor."

Belediyenin aldığı önlemlerin yanı sıra özel otobüs firmalarıyla yapılan görüşme sonuçlarına da değinen Yazıcı’nın verdiği bilgiye göre, görüşülen firmalar araç kapasitelerini artıracak. Böylelikle ulaşımda sıkıntı yaşanmaması planlanıyor.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler