YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kartepe'nin Yukarısı Kış, Aşağısı Bahar

Ergün AYAZ/ KARTEPE Hafta başından itibaren havanın soğuması, deniz seviyesinde yağmur olarak düşen yağış, yüksek kesimlerde kara dönüştü. Kartepe'de otel ve kayak merkezi karla kaplandı.

Kartepe'nin Yukarısı Kış, Aşağısı Bahar

Ergün AYAZ/ KARTEPE Hafta başından itibaren havanın soğuması, deniz seviyesinde yağmur olarak düşen yağış, yüksek kesimlerde kara dönüştü. Kartepe'de otel ve kayak merkezi karla kaplandı. Nisan ayında ilk kez 1 metre kar olan Kartepe yeniden kayak yapmak isteyenlerin akınına uğradı.
Son 5 yılda ilk kez Nisan ayında bu kadar fazla kar yağan Kartepe'de kar kalınlığı 1 metreyi bulurken, dağın alt tarafında güneşli ve her yer yemyeşil bahar havası görülebiliyor. Meteoroloji yetkilileri, yağışın bugünden itiraben kar bulunan Kartepe'de otel bölgesinde kış sporları sevenler kayak veya karda gezinti yaparak keyfini çıkartıyor. Beyaz örtü ile kaplanan ve aynı anda bazı noktalarından İzmit Körfezi, hem Sapanca Gölü görülebilen Kartepe'den karlı bölgeden aşağıya bakıldığında göl ve deniz seviyesinde güneşli bahar havası ve yemyeşil örtü görsel bir güzellik sunuyor.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler