YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kocaeli'de Gezi Parkı Odaklı Eylemlere Ilişkin Dava

KOCAELİ (AA) - Gezi Parkı odaklı eylemler nedeniyle yürütülen soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 236 sanığın yargılanmasına devam edildi. 

Gezi Parkı odaklı eylemler nedeniyle yürütülen soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 236 sanığın yargılanmasına devam edildi. Kocaeli 4. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklardan Mithat Derda Kanpara, Muhammed Pamuk, Mümine Betül Demir, Oğuzhan Uçar, Onuralp Şenol, Onur Demir ve Orçun Erol katıldı. Duruşmada söz alan Kanpara, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, kasten yaralama, kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme ve mala zarar verme suçlarını işlemediğini söyledi. Sanıklardan Pamuk, olay saatinde ticari bir araçla ekmek almaya gittiğini belirterek, Anıtpark'ta taksiden indiğini, bir süre sonra ayağının taşa takılarak yere düştüğünü, bu sırada polis memurları tarafından darp edilerek emniyete götürüldüğü öne sürdü. Eyleme katılmadığını dile getiren Uçar, " Kız arkadaşımı evine, şehiriçi otobüsle yolcu etmek için Cumhuriyet Parkı'ndaki durakta otobüs beklemiştim. Otobüs gelince kız arkadaşımı otobüse bindirdim. Oradan ayrılıp evime gidecektim. O sırada orası karıştı. Aşağıdan ve Dereboğazı tarafından koşuşturarak parka doğru geliyorlardı. O kalabalık içerisinde ben de korktuğum için yakında olan polis karakoluna kaçtım. Beni gözaltına aldılar, benim suç işleyecek bir eylemim olmadı, suçu kabul etmem" diye konuştu. Duruşmada söz alan diğer sanıklar da suçlamaları reddetti. Mahkeme hakimi, diğer sanıkların dinlenilmesi amacıyla duruşmayı 24 Haziran'a erteledi. Kocaeli'de, Gezi Parkı odaklı eylemlere destek vermek amacıyla çeşitli tarihlerde düzenlenen gösterilerde, "polise mukavemet, kamu malına ve esnafa zarar vermek" suçlarından 236 kişi hakkında dava açılmıştı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler