YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kocaeli'de Tramvay İlk Yolcuyu 2016 Sonunda Taşıyacak

Ergün AYAZ/İZMİT Kocaeli'de özellikle kent içi ulaşımında da içinden çıkılmaz hale gelmeye başlayan trafik sorununu çözmek için, yıllardır tramvay projesi

Kocaeli'de Tramvay İlk Yolcuyu 2016 Sonunda Taşıyacak

Ergün AYAZ/İZMİT Kocaeli'de özellikle kent içi ulaşımında da içinden çıkılmaz hale gelmeye başlayan trafik sorununu çözmek için, yıllardır tramvay projesi tartışılıyor. Daha önce birçok kez gündeme getirilen, geçen yıl da 30 Mart yerel seçimleri öncesinde Büyükşehir Belediyesi'nin seçim vaadi olarak prototipini Anıtpark Meydanı'na koydurttuğu, seçimlerden sonra da kaldırttığı tramvay ile ilgili proje, diğer siyasi partiler tarafından seçim kandırmacası olarak nitelendirildi.
Kocaeli Ticaret Odası'nda yapılan toplantıda tramvay projesi yeniden gündeme getirildi. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun da katıldığı toplantıda, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili İbrahim Karaosmanoğlu projeye yönelik açıklamalarda bulundu.
'AKÇARAY' 2016 YILINDA YOLCU TAŞIYACAK
Karaosmanoğlu, "Bu güzergâhta, halkımıza ve iş yerlerimize en az rahatsızlık verecek şekilde çalışmalar yapacağız. 2015 yılının nisan ayında vurulacak ilk kazmanın ardından 2016 yılı sonunda tramvay ile yolcu taşımayı hedefliyoruz. Sekapark - Otogar arasında çift yönlü, 7 kilometrelik, 11 istasyondan oluşan güzergâhta halkımızın internet üzerinden verdiği oylarla belirlenen turkuaz mavisi tramvayımıza yine halkımızın isteğiyle Akçaray adı verildi." dedi.
YAKLAŞIK 180 MİLYON TL
Daha sonra Büyükşehir Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, Kamu İhale Kanunu hükümleri gereği muhammen bedel olarak açıklanmamakla birlikte projenin toplam maliyetinin 180 milyon Türk Lirası olduğunu belirtti. Proje kapsamında 40 metrelik 10 adet tramvay alınacağını söyleyen Büyükakın, tramvayların 240 kişilik olduğunu belirtti.
Büyükakın, Sekapark-Otogar arasında günlük 16 bin yolcu taşındığını ve 2017’de bu rakamın 40 binlere çıkacağını söyleyerek, tramvay hattının bu yükü önemli ölçüde azaltacağını kaydetti. Büyükakın, projeye karar verene kadar toplam 10 alternatif hat üzerinde çalışma yaptıklarını ve en sonunda mevcut projeye karar verdiklerini açıkladı. Proje tanıtım toplantısı, tramvayın geçtiği güzergahı gösteren video gösterimi ile sona erdi.

Kocaeli'de Tramvay İlk Yolcuyu 2016 Sonunda TaşıyacakKocaeli'de Tramvay İlk Yolcuyu 2016 Sonunda TaşıyacakKocaeli'de Tramvay İlk Yolcuyu 2016 Sonunda Taşıyacak

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler