YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kocaeli'nde Mhp'den Seçim Sonucuna Itiraz

Ergün AYAZ/İZMİT Resmi olmayan sonuçlara göre, Kocaeli'de Saffet Sancaklı ile birlikte ikinci sıradaki Lütfü Türkkan ilk açıklamalarda milletvekili seçildiği duyuruldu.

Kocaeli'nde Mhp'den Seçim Sonucuna Itiraz

Ergün AYAZ/İZMİT Resmi olmayan sonuçlara göre, Kocaeli'de Saffet Sancaklı ile birlikte ikinci sıradaki Lütfü Türkkan ilk açıklamalarda milletvekili seçildiği duyuruldu. Resmi tutanaklarda da halen MHP iki milletvekili çıkardığı görülmesine rağmen, yurt dışından gelen oyların ilave edilmesiyle HDP adayı Ali Haydar Konca'nın seçildiği duyuruldu. Bu açıklamaların ardından MHP harekete geçti. MHP Kocaeli il ve 12 ilçe başkanı bugün Kocaeli Adliyesi'nde İl Seçim kurulu'na başvurarak 400 sandığa itiraz etti.
MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, MHP'nin Kocaeli'nden ikinci vekili Ankara'ya göndereceğini söyleyerek, "Dün akşam itibariyle 12 ilçe başkanı ve hukuk ekibiyle birlikte yaptığımız çalışmalar sonucunda 400'ün üzerinde sandıkta itiraz etme kararı aldık. Bugün 12 ilçede eş zamanlı olarak tüm teşkilatlar itirazlarını bizim de olduğumuz gibi yapmaktadırlar. İnanıyorum ki bu 12 ilçede yapılan itirazlar sonucunda Milliyetçi Haraket Partisi hanesine bizim belgelediğimiz bin 500, 2 bin oy yazılarak hak ettiğimiz ikinci vekili Ankara'ya göndereceğiz" dedi.
HDP'LİLER NE DİYOR?
Yurtdışından gelen oyların bölüşümünü YSK'nın yaptığını söyleyen HDP'li Milletvekili Ali Haydar Konca ise, "YSK'nın yaptığı taksime göre biz 600 küsür oyla öne geçmiş oluyoruz. Ancak onlar daha merkezlere intikal etmedi. Dolayısıyla buradaki tutanaklarda MHP iki milletvekili çıkarmış gözüküyor. Burada itirazlar sonuçlandığı zaman oradaki sonuçlar yüklenecek ve hak neyse tecilli edecek. Bu yüzden bizim öyle kafadan birşey söyleme olanağımız olmaz. Birleştikten sonraki durum itibariyle biz HDP olarak 1 milletvekili çıkartacağımızı hesap ediyoruz" dedi.

Kocaeli'nde Mhp'den Seçim Sonucuna ItirazKocaeli'nde Mhp'den Seçim Sonucuna Itiraz

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler