YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kocaeli'nin Sapanca Gölü'nden Aldığı Su Miktarı Azaldı

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacını karşılayan Sapanca Gölü'nden alınan günlük su miktarı, açılan kuyulardan temin edilen yer altı sularının devreye alınmasıyla azaltıldı.

KOCAELİ Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, memba ve kaynak suları ile yer altı suları sayesinde Sapanca Gölü'nden su alımının 3 pompadan 2'ye indirildiği belirtildi. Kentin su ihtiyacının Yuvacık Barajı, Sapanca Gölü ve Namazgah Barajı'ndan karşılandığı ifade edilen açıklamada, bölgede etkili olan kuraklığa karşı bir dizi önlem alan İSU'nun, 3 ayda 82,5 milyon liralık yatırım yaptığı ve yer altı suyu temini için 86 yeni derin kuyu açtığı vurgulandı. İzmit, Başiskele, Derince ve Gölcük ilçelerinde açılan derin kuyular ve Gölcük, Kartepe ve Gebze kaynak sularından elde edilen 84 bin metreküp ham suyun arıtılarak şebekeye verildiğine işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Dere, kaynak ve yer altı sularının devreye alınmasıyla birlikte Sapanca Gölü terfi merkezinden 3 pompayla temin edilen su, 2 pompaya indirildi. Böylelikle her gün 163 bin metreküp su alınan Sapanca Gölü'nden bugün itibariyle 120 bin metreküp çekiliyor. Yuvacık Barajı'nda 25 milyon 880 bin metreküp ve Namazgah Barajı'nda ise, 9 milyon 540 bin metreküp su bulunuyor. Bugün itibariyle şehre ortalama 370 bin metreküp arıtılmış içme suyu aktarıldı."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler