YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kso Başkanı Zeytinoğlu: Büyüme Yetersiz, Hedeflerimizden Uzaklaşıyoruz

İZMİT TÜİK'in Türkiye’nin 2014 yılı büyüme rakamını yüzde 2.9 olarak açıkladığını hatırlatan ve 2014 yılı 4'üncü çeyreğinde ise büyümenin yüzde 2.6

Kso Başkanı Zeytinoğlu: Büyüme Yetersiz, Hedeflerimizden Uzaklaşıyoruz

İZMİT TÜİK'in Türkiye’nin 2014 yılı büyüme rakamını yüzde 2.9 olarak açıkladığını hatırlatan ve 2014 yılı 4'üncü çeyreğinde ise büyümenin yüzde 2.6 olarak gerçekleştiğini söyleyen Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Hedeflerimizden uzaklaşıyoruz. Yatırımlar durdu. Son üç yıldır doğrudan yabancı sermaye yatırımlarında artış yok. Yatırımlar ile ihracatı ve üretimi artırarak koyduğumuz hedeflere yaklaşabiliriz” dedi.
KOMŞU ÜLKELERLE DE SIKINTI VAR
Açıklamasında, Türkiye'nin zor bir dönemden geçitiğini de belirten Zeytinoğlu şöyle devam etti:
“En büyük ihracat partnerimiz AB ile sıkıntılar devam ediyor. Zira komşu ülkelerle de ticaretimizde sıkıntılar var. Umarız Başbakanımızın bugün açıklayacağı teşvik paketinde yabancı yatırımları ülkemize çekecek tedbirler vardır. Üretimde cazibe merkezi olma özelliğimizi kaybetmekten endişe ediyoruz. Yapısal değişimlere ihtiyaç var.”
DAHA ÖNCE TEDBİR ALMALIYDIK
Euro/dolar paritesinin ihracatçıların aleyhine çalıştığını da belirten Zeytinoğlu “Daha önce tedbir almalıydık. Euro/dolar paritesi uzun vadede çözülebilir ama bugün ihracatçılarımız ciddi sıkıntı çekiyor. Miktarsal olarak gerileme olmasa da tutar olarak olumsuz yansıyor” dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler