YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Rahim Ağzı Kanseri Ameliyatları" Canlı Yayınla Yansıtılacak

KOCAELİ (AA) - Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 4 hastaya yapılacak "rahim ağzı kanseri ameliyatları", salonda bulunacak kişilere canlı yayınla izletilecek.

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 4 hastaya yapılacak "rahim ağzı kanseri ameliyatları", salonda bulunacak kişilere canlı yayınla izletilecek. Hastanenin Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniğinde görevli Doç. Dr. Ahmet Kale, yaptığı yazılı açıklamada, 19-20 Nisan'da Türkiye'de ilk kez laparoskopik olarak tek göbek deliğinden yaklaşık iki santimetre kesiyle sinir koruyucu rahim ağzı kanseri ameliyatı gerçekleştirileceğini bildirdi. Ameliyatı yapmak için Güney Kore'den dünyaca ünlü doktor Yoon Soon Lee ve ekibinin hastaneye geleceğini aktaran Kale, operasyon öncesi ameliyat tekniğinin tartışılacağını ve 19 Nisan'da bir, 20 Nisan'da ise üç rahim ağzı kanseri ameliyatının canlı olarak yapılacağını belirtti. Operasyonların salona canlı olarak yansıtılacağını vurgulayan Kale, şunları kaydetti: "Tek göbek deliğinden kesiyle yapılan sinir koruyucu rahim ağzı ameliyatının avantajı, ameliyat sonrası hastalarda mesane fonksiyon bozukluğu ve bağırsak fonksiyon bozukluğu oluşmasını engellemektir. Ayrıca göbek deliği içinde kalan yaklaşık iki santimetrelik kesiden yapılan operasyonla hastalarda ameliyat sonrası hiç iz kalmaması da özellikle genç ve estetik kaygıları olan hastalar için bir avantaj sunmaktadır. Bu workshop'ımıza katılım için Türkiye'den yaklaşık 800 hekime e-mail yoluyla ulaştık."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler