YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Romanlar, "mehter Bölüğü"nde Iddialı

Kocaeli'de Roman vatandaşlardan oluşturulan Akçakoca Mehteran Bölüğü, yaklaşık 4 aylık çalışmanın ardından gösterilere başladı.

Kocaeli'de Roman vatandaşlardan oluşturulan Akçakoca Mehteran Bölüğü, yaklaşık 4 aylık çalışmanın ardından gösterilere başladı.

Kocaeli Roman Dernekleri Marmara Bölgesi Federasyonu Başkanı Erkan Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üyelerle roman mehter takımı ve çeşitli spor kulüpleri kurmaya karar verdiklerini anlatarak, gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak için bu tür projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

Aksoy, mehteran takımının 45 kişiden oluştuğunu ve yaklaşık 4 aydır çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirerek, Romanların çoğunun sabit işi bulunmamasına rağmen hepsinin de çok iyi müzisyenler olduğunu kaydetti.

İzmit ilçesinde 15 bin, il genelinde de 45 bine yakın Roman vatandaşın yaşadığını belirten Aksoy, "Türkiye genelinde bir istihdam sorunu var. Romanlarda esnaflık yapan, belediyede çalışan var. İstihdamı artırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu proje çok güzel bir çalışma. Belki Türkiye'de bir ilk. Bu çalışmamızı herkes çok iyi karşıladı. Arkadaşlarımız çok çalışıyorlar. Başarılı olacaklarına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

-"Mahallelerden müzisyenleri topladık"

Mehter bölüğünün komutanlığını yapan Musa Şirin de projeyi duyunca çok heyecanlandıklarını ifade ederek, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin son yollarda yaptığı en önemli projesinin, mehter takımının kurulması olduğunu söyledi.

Bu işi profesyonellerle yapmak istediklerini dile getiren Şirin, Roman vatandaşların yaşadığı 10 mahalleden müzikle uğraşan insanları topladıklarını belirtti.

Mehter takımında yer alan Hasan Şirin ise takımın çok iyi müzisyenlerden oluştuğuna dikkati çekerek, "Marşları geçtikçe, milli duygularımız ön plana çıktı. Severek bu işi yapıyoruz. Başarılı olduğumuza inanıyoruz. 3-4 ayda çok güzel bir performans gösterdik. Çok iyi yerlere geldik. İnanıyorum ki Türkiye'de sayılı mehteran takımlarının arasına gireceğiz. Bu konuda iddialıyız" ifadesini kullandı.

-"Mehterana yeni bir soluk geliyor"-

Çevgen başı Ferhat Akbulut, müzik denilince akla Romanların geldiğine dikkati çekerek, herkesin bu gerçeğin farkında olduğunu kaydetti.

Kaliteli bir iş ortaya koyacaklarını ifade eden Akbulut, şunları söyledi:

"Romanlardan oluşan bir mehter takımını düşünün. Zaten hepsi müzisyen ve ayrı ayrı müzik aleti çalan insanlar. Mehterana yeni bir soluk geliyor. Türkiye'yi aşacağımızı, yurt dışına açılacağımızı iddia ediyoruz. Avrupa'da yaşayan Türklere konserler verip kültürümüzü yurt dışına taşımak istiyoruz. Atalarımızdan gelen bir miras bu. Bunu taşımak çok önemli. Yüzyıllardır süren bir mirası, devam ettirmemiz çok gurur verici."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler