YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Romanlar, Uyuşturucuya Savaş Açacak

KOCAELİ (AA) - METİN GİRGİN - İçişleri Bakanlığı ve Romanlar Konfederasyonunca yürütülen "Bağımlılık Hayata Olsun Projesi" kapsamında gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılması amaçlanıyor.

"Sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda eksik insanlara daha fazla nüfuz ediyorlar" Projenin 8 ay süreceğini aktaran Çokyaşar, çalışmayı ülkeye yaymak istediklerini, uyuşturucuyla mücadelede sivil toplum desteğinin şart olduğunu dile getirdi. Çokyaşar, Romanların uyuşturucuyla anılmalarından rahatsızlık duyduklarına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Roman mahalleleri o baronların hedef kitlesidir çünkü oralarda bu işi çok daha kolayca yapabiliyorlar. Sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda eksik insanlara daha fazla nüfuz ediyorlar. Bu illet çok düşük fiyatlara satılıyor. Bunu gidip zengin muhitlerde satamıyorlar. Roman mahallelerini çok kirletti bunlar. Zaten savaşımız bu uyuşturucu baronlarıyladır. Mahallemizdeki çocukları kurtarmak istiyoruz. Uyuşturucu nedeniyle çocuk ve gençlerin cezaevine girmesine karşıyız. Bu çocukların hem rehabilite edilmesi hem de devlet tarafından istihdam edilmesi lazım. Rehabilitasyonla iş desteğini sağlarsak, bu çocukları kurtarabiliriz. Projeyle tiyatro, konser, resim ve ebru gibi sanat dallarıyla terapi yapmak istiyoruz. Bakanlık, projenin 70 bin lirasını karşıladı, geri kalan kısmını ise diğer kurumların desteğiyle temin ettik."

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler