YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şarlatan davası ertelendi

Kamuoyu’nda ‘Şarlatan davası’ olarak bilinen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Kocaeli Üniversitesi Halk...

Kamuoyu’nda ‘Şarlatan davası’ olarak bilinen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Kocaeli Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu arasındaki dava 15 Mart 2012 tarihine ertelendi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Kocaeli Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu arasındaki davanın 4. celsesi Kocaeli 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüldü. Kamuoyunda ‘Şarlatan davası’ olarak bilinen davaya sanık olarak Karaosmanoğlu katılmazken avukatı Halit Çokan, müşteki Prof. Dr. Hamzaoğlu avukatları Ali Haydar Konca, Mustafa Güler, Nesrin Akbaş katıldı.

Hamzaoğlu’nun avukatı Güler, Kandıra ve Dilovası’nda iki araçla bilimsel olarak ölçümler yapıldığını, araştırmalar sonrasında hava kirliliğinin anne sütü ve bebek dışkısında etkili olduğunun çıktığını kaydetti. Müvekkilinin bilimsel bir araştırmaya imza attığını kaydeden Güler, Büyükşehir Belediyesi Başkanı'nın açıklamalarının ‘sövme’ olduğunu belirterek, Karaosmanoğlu’nun cezalandırılmasını talep etti.

Hamzaoğlu da 17 Şubat 2007’de Meclis Genel Kurulu’nun konuya ilişkin yaptığı incelemede söz konusu Dilovası bölgesinin ‘Tıbbi Afet Bölgesi’ olarak ilan edilmesi yönünde talepte bulunduğunu hatırlattı. Kendisinin de yaptığı bilimsel araştırmalar sonrasında vahim durumu kamuoyu ile paylaştığını belirten Hamzaoğlu, açıklamalarından 10 gün sonra Karaosmaoğlu’nun harekette bulunduğunu belirterek, gerekli cezanın uygulanmasını talep ettiğini belirtti.

Karaosmanoğlu’nun avukatı Çokan ise Kocaeli Üniversitesi'nin kendilerine gönderdiği raporun savunmalarını teyit ettiğini ifade etti. Çokan, bu araştırmanın testi olmadığından ötürü kabul edilemeyeceğini belirtti. Yapılan savunmalardan sonra mahkeme, dosyanın incelemeye alınmasını ve dosyanın karar verilmek üzere 15 Mart tarihine ertelenmesine karar verildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler