YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Telefon Dolandırıcıları, Çaldıkları 30 Bin Liralık Altınla Yakalandı

Erol POLAT / DARICA Darıca İlçesi'nin Fevzi Çakmak Mahallesi'nde oturan 63 yaşındaki D.A.'yı ev telefonundan arayan bir kişi kendisinin Gebze İlçe Emniyet Müdürluğünde

Telefon Dolandırıcıları, Çaldıkları 30 Bin Liralık Altınla Yakalandı

Erol POLAT / DARICA Darıca İlçesi'nin Fevzi Çakmak Mahallesi'nde oturan 63 yaşındaki D.A.'yı ev telefonundan arayan bir kişi kendisinin Gebze İlçe Emniyet Müdürluğünde görevli komiser olduğunu söyleyerek, "Gebze'de meydana gelen hırsızlık olayına karıştığın tespit edildi. Evinde altın ve para var mı?'' diye sordu. D.A.'nın "Evde altın var" demesi üzerine, bu kişi 'Seni savcı bey ile görüştüreceğim' diyerek, tetelonu suç ortağına bağladı. Kendisini savcı olarak tanıtan bu kişi de iddiaya göre kadını korkutup, ''Hakkında işlem yapacağım. Seni cezaevine atacağım. Şimdi senin evine 2 polis gönderiyorum, evdeki altınlar ile çalınan altınların aynı olup olmadığını kontrol edecekler. Altınları gelen polislere verirsen seni bu olaydan kurtarırız'' diyerek kandırdı.
D.A. ile sürekli telefonla konuşan dolandıcılar, aradan kısa bir süre geçtikten sonra evine giderek karşılaştırma bahanesiyle yaklaşık 30 bin TL değerindeki bilezik, küpe, altın ve kolyeleri alarak evden ayrıldı.
ALTINLARLA BİRLİKTE YAKALANDILAR
Bir süre sonra olayı yakınlarına anlatan D.A. onların uyarısıyla dolandırıldığını anladı. Yakınlarının bu durumu Darıca Emniyet Müdürlüğü'ne bildirmesi üzerine harekete geçen polis, şahısların eşgal bilgilerini ve kullandıkları araç bilgilerini çevre il ve ilçelere bildirdi. Şüphelilerin İstanbul yönüne gittiğinin tespit edilmesi üzerine Tuzla polisi ile irtibata geçildi. Ortak çalışma sonucu şüpheliler yakalanarak Darıca Asayiş Büro'ya getirildi. Şüpheliler Erkan V. ile Ahmet Y. altınları çaldıklarını itiraf etti. Çalınan altınlar kadına teslim edilirken, şüpheliler Erkan V. ile Ahmet Y. adliyeye sevk edildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler