YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türk Sağlık Sen: Ceza Puanı 100'e De Çıksa Cumartesi Nöbetlerine Gitmiyoruz

İZMİT Türk Sağlık- Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeken, Başkan Yardımcısı Zekai Dunlupınar, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi İşyeri

Türk Sağlık Sen: Ceza Puanı 100'e De Çıksa Cumartesi Nöbetlerine Gitmiyoruz

İZMİT Türk Sağlık- Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeken, Başkan Yardımcısı Zekai Dunlupınar, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi İşyeri Temsilcisi Varol Sakallı, Kocaeli Aile Sağlığı Elemanları Derneği Başkanı Nur Sertaş, Başkan Yardımcısı Hacer Gündüz,Türk Sağlık Sen Aile Sağlığı Elemanları Komsiyon Üyesi Naciye Gökçen, Yönetim Kurulu Üyesi Erol Kalemer’in de katımıyla basın açıklaması gerçekleştirildi. Sağlık Bakanlığı tarafından Aile Sağlığı Merkezleri'nde görev yapan sağlık çalışanlarına tutturulmak istenen mesai dışı cumartesi nöbetlerine gitmeyenler verilen ceza puanının beş 5'ten yirmi 20'ye çıkarılmasını eleştiren Türk Sağlık- Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeken şunları söyledi:
"Söz konusu yönetmelikte yapılan değişiklikle, 'Mesai dışı hizmet veya nöbete mazeretsiz gelmemek' uygulanacak ihtarlara dahil edilmiş eski yönetmenlikteki 5 ihtar puanı 20 ihtar puanı cezaya yükseltilmiştir. Yapılan bu ceza puanı artışını hiçbir akıl sahibinin izah etmesi mümkün olmadığı gibi hukuka da uygun değildir. Sağlık Bakanı keser gibi hep kendi tarafına yontmaktadır. Yönetmeliğe göre 100 ceza puanı alan aile hekiminin ve aile sağlığı elemanının sözleşmesi iptal edilmektedir. Bu düzenleme ile Sağlık Bakanlığı Aile Sağlığı Merkezleri'nde çalışma şartlarını düzeltmek ve çalışanların taleplerini karşılamak yerine çalışanlara aba altından sopa göstermeyi tercih etmiştir. Çalışana zulüm ve cezada neler yapabilirimin peşine düşmüştür. Sağlık Bakanlığı Aile Sağlığı Merkezleri'nde görev yapan sağlık çalışanlarının celladı olmayı kafasına koymuştur. Çalışana zulüm aracı olarak da mevzuatı seçmiş nasıl yaparım da zorla bu nöbetleri tuttururum tasasına düşmüştür. Ya nöbeti tutarsınız ya da yok ederim mantığıyla hareket etmeye karar vermiştir ama bu iş o kadar kolay değildir. Zulme karşı dik duruşumuzu sergilemeye devam edeceğiz."
Açıklamada cumartesi nöbetlerinin angarya olduğunu ifade eden Ömer Çeken, "Sağlık çalışanlarının hakları Anayasa ve İLO sözleşmeleri ile güvence altına alınmış olan izin ve dinlenme haklarına apaçık bir biçimde aykırıdır. Bunun içinde Ocak ayından bu yana bu nöbetlere tepkimizi en net biçimde koyuyor ve nöbetlere gitmiyoruz. Aile Hekimleri, Aile Sağlığı çalışanları cumartesi nöbetlerini tutmamakta kararlıdırlar. Bakanlık cezayı 20 değil de 100 puana bile çıkarsa bu tavrımız sürecektir. Türk Sağlık Sen Olarak cumartesi nöbetlerini tutmamakta kararlı olan Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarının yanındayız." denildi. Basın açıklaması sırasında Sağlık bakanlığı eli baltalı bir kişi tarafından canlandırıldı.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler