YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkmenistan Enerji Bakanı Artıkov'dan, Fabrika Ziyareti

Türkmenistan Enerji Bakanı Murad Artıkov, beraberindeki heyetle geldiği Gebze'de fabrika ziyareti yaptı.

Türkmenistan Enerji Bakanı Murad Artıkov, beraberindeki heyetle geldiği Gebze'de fabrika ziyareti yaptı.

Artıkov'a Aşkabat Valisi ve Belediye Başkanı Şamuhammed Durduliyev, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Çalık Enerji CEO'su Osman Saim Dinç ve şirketin diğer üst düzey yöneticileri eşlik etti.

Artıkov, burada yaptığı açıklamada, fabrikanın Türkmenistan'ın ihtiyacına uygun gerilim ve güç seviyelerinde bir referans olduğunu görmekten dolayı memnuniyet duyduğunu söyledi.

Alstom Türkiye Ülke Başkanı Adil Tekin de Gebze'deki güç transformatörü fabrikasında gurur duydukları dünya standartlarındaki ürün ve hizmet kalitelerini Türkmenistan heyeti ile paylaşma fırsatı bulduklarını dile getirerek, ziyaretlerinden dolayı Artıkov ve Çalık Holding yetkililerine teşekkür etti.

36 bin mva üretim kapasiteli Gebze tesislerinde dünyanın en büyük 3 fazlı ayarlı şönt reaktörünü üreten Alstom Grid Türkiye, Nisan ayında da Alman Demiryolları için dünyanın en büyük konverter transformatörünü üretmişti.

Muhabir: Yunus Emre Günaydın

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler