YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Uluslararası Enerji Ve Güvenlik Kongresi'ne Doğru

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Üniversitesinin (KOÜ) ev sahipliğinde 23-24 Eylül'de Uluslararası Enerji ve Güvenlik Kongresi düzenlenecek. 

Kocaeli Üniversitesinin ev sahipliğinde 23-24 Eylül'de Uluslararası Enerji ve Güvenlik Kongresi düzenlenecek. KOÜ'den yapılan yazılı açıklamada, sanayileşmenin yapı taşı enerjinin ülke ekonomileri için hayati önem taşıdığı belirtilerek, nüfus artışı, sanayileşme, kentleşme ve küreselleşme sonucu gelişen ticaret olanaklarının doğal kaynaklara ve enerjiye talebin artmasına yol açtığı kaydedildi. Ülkelerin ucuz, temiz, yeterli, yenilenebilir ve güvenli miktarda enerji üretmek istediği, bu nedenle enerjide dışa bağımlılığı azaltılmanın yollarını aradığına işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Özellikle yenilenebilir enerji kaynakları ve kullanımı, enerji ekonomisi ve politikası, enerjinin finansmanı, devletlerin enerji politikaları ve tedarik stratejileri, fosil kaynaklarının geleceği, petrol ve doğalgaz iletim hatları ve güvenliği, uluslararası enerji projeleri, nükleer enerji, nükleer santraller ve teknolojileriyle ilgili konuların ayrıntılı incelemesi, kongrenin esas amacını oluşturmaktadır. Enerjinin üretimi ve tüketiminde ortaya çıkan çevre kirliliğine karşı önem alınması, yenilenemeyen enerji kaynaklarının yarattığı çevre sorunlarıyla mücadele, önem taşıyan konuların arasında yer almaktadır." Açıklamada, kongrenin yeni enerji teknolojilerinin incelenmesine de imkan vereceği vurgulanarak, "Aynı zamanda enerji ve çevre güvenliğine de yeni bakış açısı kazandırabilecektir. Milli güvenlik ve kalkınma stratejilerinin enerji açısından değerlendirilmesi mümkün olabilecektir" değerlendirilmesinde bulunuldu. Başkanlığını KOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasret Çomak'ın yapacağı kongrenin düzenleme kurulunda Priştine Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Agron Bajraktari, Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güler Aras, Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derman Küçükaltan, Bilge Adamlar Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Atilla Sandıklı bulunuyor. Kongrede tebliğ sunmak isteyen akademisyen ve araştırmacıların tebliğ özetlerini 15 Ağustos'a kadar "iescsecretary@googlegroups.com" adresine göndermesi gerekiyor.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler