YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Vakıf Emeklilik Batı Karadeniz Bölge Müdürlüğü Açıldı

KOCAELİ (AA) - VakıfBank iştiraki olan Vakıf Emeklilik, sürdürdüğü yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında Kocaeli'de Batı Karadeniz Bölge Müdürlüğü'nü hizmete açtı.

"Kamu bankaları önemli bir aşama kaydetti" VakıfBank Yönetim Kurulu Üyesi ve Vakıf Emeklilik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halim Kanatçı ise VakıfBank'ın 60 yıllık bir geçmişi olduğunu dile getirerek, Vakıf Emeklilik Şirketinin 1991'de Güneş Hayat Sigorta olarak 15 bin lira sermaye ile kurulduğunu ve 2003 yılın da da Vakıf Emeklilik A.Ş olarak hizmet verdiğini anlattı. Kanatçı, 2001 krizinde IMF'nin yazdığı reçetede, bazı kamu bankalarının tasfiye edilmesi ile ilgili bir madde bulunduğunu, o günkü şartlarda VakıfBank'ın da tasfiye edilmesinin istendiğine dikkati çekerek "2002'den önceki duruma baktığımızda, Türkiye'nin o güne kadarki kamu bankalarına yapmış olduğu görev zararları nedeniyle ortalama 50 milyar dolar civarında hazineden fon aktarımı yapılmıştır. Bugün 800-850 milyar dolarlık bir GSMH'nın üçte biri, yani 250-300 milyar dolar gibi bir rakamı kamu bankalarını kurtarmak için maalesef o dönem görev zararı olarak aktarmak durumunda kalındı" diye konuştu. Bugün, Türk bankacılığında kamu bankalarının ve onların iştiraklerinin önemli bir aşama kaydettiğini vurgulayan Kanatçı, VakıfBank, Ziraat Bankası ve Halk Bankası olarak artık sektörün ciddi oyuncuları arasında yer aldığını ifade etti. Konuşmaların ardından, Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan, Vakıf Emeklilik'in ilk emeklisi Dr. Metin Göklü ve bölge müdürlerine sertifika ve hediye verdi. Daha sonra bölge müdürlüğü ofisinin açılışı gerçekleştirildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler