YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yabancı Hastalar, Kocaeli'de Şifa Arıyor

KOCAELİ (AA) - Irak, Gürcistan, Azerbaycan, Libya, İngiltere ve Avusturya'dan gelen hastalar, İzmit ilçesindeki fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinde şifa arıyor.

KOCAELİ - Irak, Gürcistan, Azerbaycan, Libya, İngiltere ve Avusturya'dan gelen hastalar, İzmit ilçesindeki fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinde şifa arıyor. ROMATEM Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde görevli Uzman Dr. Hatice Ergüner, düzenlediği basın toplantısında, 6 hastanın farklı şikayetlerle Türkiye'ye geldiğini belirterek, genel durumlarının iyi olduğunu ve zamanla günlük yaşam aktivitelerinin arttığını söyledi. Azerbaycan'dan gelen Abbasa Zeynalov da ateşli silah yaralanmasına bağlı beyin fonksiyonlarında hasar oluştuğunu belirterek, desteksiz ayağa kalkamadığını, ellerini kullanamadığını, tedavisinin ardından bu problemlerin ortadan kalktığını anlattı. Irak'tan gelen Sherzad Gato İsmael Zeebaree de trafik kazası nedeniyle felç geçirdiğini kaydederek, "İlk geldiğimde oturma dengemi sağlayamıyordum. Şu anda artık lokomat yardımıyla adım atabiliyorum. Zaman geçtikçe daha iyi olacağıma inanıyorum" dedi. İngiltere'de yaşayan Gülistan Karakaş da felç geçirdiğini ve uygulanan tedavinin yetersiz olduğunu fark etmesinin ardından Türkiye'ye gelmeye karar verdiğini kaydetti. Ayakta durmakta ve oturmakta çok zorluk çektiğini bildiren Karakaş, "Tedavilerde oldukça başarı sağlandı. Artık ayakta durmaya ve desteksiz yürümeye başladım. Gün geçtikçe düzeliyorum" ifadesini kullandı. Azerbaycanlı Giorgi Osanazge de geçirdiği trafik kazasıyla hayatının değiştiğini, zor bir süreç yaşadığını vurgulayarak, "Türkiye'ye ilk geldiğim zaman oturamıyordum. Yatakta dönemiyordum. Şimdi fizik tedavi sayesinde oturma dengemi sağlayabiliyorum" şeklinde konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler