YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

12 Yıl Önce Satın Aldığı Arazinin Sahibi Olduğunu Mahkemede Kanıtladı

Atilla MEMİŞ/AKŞEHİR Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde restoran işleten 38 yaşındaki Mevlüt Karaman, 12 yıl önce memleketi Akşehir İlçesi'nde o dönem köy statüsünde

12 Yıl Önce Satın Aldığı Arazinin Sahibi Olduğunu Mahkemede Kanıtladı

Atilla MEMİŞ/AKŞEHİR Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde restoran işleten 38 yaşındaki Mevlüt Karaman, 12 yıl önce memleketi Akşehir İlçesi'nde o dönem köy statüsünde olan Alanyurt Mahallesi'nde Şafak Büyükacar'a ait 5 bin 252 metrekare araziyi o dönem 24 bin 500 euro'ya satın aldı. Ardından Alantyurt'a yerleşen Karaman araziye, ev, ahır ve sera yaptı. Karaman, geçen yıl Akşehir Mal Müdürlüğü tarafından, arazinin hazineye ait olduğuna dair açılan davanın tebligatı gelince şok oldu. Bir kaç kez araziyi ipotek gösterip kredi kullanan Karaman hukuk mücadelesi başlattı.
Akşehir 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme heyeti, arazinin 15 Aralık 2003 terihinde Mevlüt Karaman’a satıldığını belirterek, Akşehir Mal Müdürlüğü'nün tapu iptal istemini reddetti. 45 bin liralık arsa bedelinin, satış tarihi olan 15 Aralık 2003 tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte, arsanın önceki maliki ve diğer davalı Şafak Büyükacar'dan alınarak hazineye verilmesine temyiz yolu açık olmak üzere karar verdi.
'HAK YERİNİ BULDU'
Mahkeme kararını değerlendiren Mevlüt Karaman, ''Biz parasını ödeyerek tapudan devir aldığımız bu arsa için neden haksızlığa uğradığımızı anlayamadık. Kurumların hatası bize mal edilmek istendi. Uzun çabalarımızdan sonra adaletin yerini bulduğunu düşünüyorum. Bu konuyla ilgili olarak davanın temyiz aşamasını da takip ederek mağduriyetimizin giderilmesi için gerekenleri yapacağım. Hukuk mücadelesini kazanacağımı biliyordum'' diye konuştu.

11 Yıl Önce Aldığı Arazisinin Hazineye Ait Olduğu İddiası11 Yıl Önce Aldığı Arazisinin Hazineye Ait Olduğu İddiası

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler