YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Abdurrahman Dilipak, Seydişehir'de Konferans Verdi

Gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak, Seydişehir'de "İslam coğrafyasının dünü, bugünü, yarını ve Filistin" konulu konferans verdi.

Gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak, Seydişehir'de "İslam coğrafyasının dünü, bugünü, yarını ve Filistin" konulu konferans verdi. Rabia selamı ile kürsüye gelerek konuşmasına başlayan Dilipak, Filistin'in Türkiye'nin bir parçası olduğunu söyledi. Filistin'den vazgeçmediklerini, Filistinlilerin de İstanbul ve Konya'dan vazgeçmediğini belirten Dilipak, "Aynı Allah'a, Resulüne ve kitabına iman edenler tek bir millet, tek bir ümmet, tek bir cemaattirler. Biz kardeşiz. Filistin davası bizim için bir iman davasıdır. Gazze ve Filistin halkı Mescid-i Aksa'nın koruyucularıdır" diye konuştu. Filistin meselesinin bugünden yarına kurtarılacak bir mesele olmadığını ifade eden Dilipak, şunları kaydetti: "Filistin'den, Mescid-i Aksa'dan söz ederken yürekte bir sızı oluşmalı. Çünkü bizim için bir iman borcudur. Maalesef İslam dünyası parçalanmış durumda. Hiçbir Müslüman dünyada olup bitenleri, duymazdan, görmezden, gelme hakkına sahip değildir. Filistin, Gazze için sessiz kaldık. Yıkık bir köprüden geçerken ayağı sürçen topal keçinin sorumluluğu Halife Ömer'e aittir. Sana, bana, ona aittir. Alemlere Rahmet olarak gönderilen bir peygamberin ümmetiyiz. Allah'ın yer yüzündeki gören gözü, işiten kulağı, tutan eli, haykıran sesi olmayacak mıydık? Sadece Türkiye'den, İslam dünyasından hesaba çekilmeyeceksiniz. Yeryüzünden hesaba çekileceksiniz." Konferansın ardından Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Dilipak'a çiçek ve plaket verdi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler