YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adalet Platformu'ndan CHP'ye 'Dersimliler'den özür dile' çağrısı

Her Yerde Adalet Platformu Sözcüsü Özkan Öztürk, CHP'ye Dersimliler'den özür dilemesi çağrısında bulundu. Öztürk, geçmişi...

Her Yerde Adalet Platformu Sözcüsü Özkan Öztürk, CHP'ye Dersimliler'den özür dilemesi çağrısında bulundu. Öztürk, geçmişi ile yüzleşemeyen toplumların ve siyasi partilerin geleceğe yön vermesinin mümkün olmayacağını ileri sürdü.
Konya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısı düzenleyen Özkan Öztürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın devlet adına Dersim'den ve Dersimliler'den özür dilemesinin bir ülkenin tarihi ve resmi ideolojisi ile hesaplaşması açısından olumlu bir adım olduğunu dile getirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çıkışlarının devrim niteliğinde ve cesurca olduğunu kaydeden Öztürk, ''Ayrıca o dönemin tek partisi olan CHP'nin şu anki genel başkanına ve yönetimine sesleniyoruz. Asıl özürü sizden ve yönetiminizden bekliyoruz. Geçmişi ile yüzleşemeyen toplumlar ve siyasi partiler geleceğe asla yön veremez.'' açıklamasında bulundu.
Dağlıca'da, Aktütün'de, Hantepe'de ve Gediktepe'de ağır ihmaller neticesinde yaşamını yitiren 45 şehidin ailelerinden de özür dilenmesini isteyen Platform Sözcüsü Özkan Öztürk, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Şapka kanununa muhalefet etme gerekçesi ile savunması bile alınmadan idam edilen İskilipli Mehmet Atıf Hoca'dan, mülkiyeti Fatih Sultan Mehmet Han'a ait olan ve 24 Kasım 1934'te hukuka aykırı bir şekilde müzeye çevrilen Ayasofya Camii'nin sahibi Fatih Sultan Mehmet Han'dan da özür dilenmesi gerekmektedir. Ve bu özrümüzü Ayasofya'yı ibadete açarak gerçekleştirmeliyiz.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler