YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Akşehirli Sporcudan Uluslararası Başarı

 Çanakkale'nin Biga ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen uluslararası okçuluk müsabakaları ve şenlikleri 15-17 Ağustos 2014 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Çanakkale'nin Biga ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen uluslararası okçuluk müsabakaları ve şenlikleri 15-17 Ağustos 2014 tarihlerinde gerçekleştirildi. Atlı Okçuluk ve Yer Okçuluğu müsabakalarının aynı anda yapıldığı dünyadaki en büyük ve geniş kapsamlı yarışmaların 4'üncüsü gerçekleştirilen bu yılki büyük organizasyon “ETRAC” adı altında yurt dışı ve yurt içinden çok sayıda sporcu ve izleyiciyi buluşturdu. Bulgaristan, Çin, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İran, Türkmenistan, Kazakistan, Malezya, Singapur, Polonya, Romanya, Slovakya, İspanya, Ukrayna, Pakistan, İngiltere, ABD, Brezilya, Güney Kore, Moğolistan olmak üzere 23 ülkeden 129'u yabancı 447 sporcunun katıldığı yarışmada, Akşehir Selçuklu Spor Kulübü de 8 sporcuyla katıldı. Katılan tüm sporcuların tamamı başarılı sonuçlar aldı. 90 metre sabit puta, hareketli puta, atlı okçuluk ve menzil kategorilerinde yapılan yarışmalarda sporcular hareketli ve sabit puta yarışmalarında boy gösterdi. Hareketli puta yarışmalarında Akşehir Selçukluspor Kulübü Başkanı Varol Türkoğlu, tüm rakiplerini geride bırakarak şampiyon oldu. Osman Bacılı dördüncü, Özkan Dayıoğlu, Buğra Türkoğlu, Levent Mavcıoğlu 75 metreyi vurup ilk 25 kişi arasında yer aldı, Ahmet Mavcıoğlu, Cevdet Dural 60 metreyi vurup ilk 50'de yer aldı. Mesut Çelikbıçak 45 metreyi vurup ilk 80 kişi arasında yer aldı. İki gün süren yarışma sonunda; turnuva şampiyonluğunu Varol Türkoğlu kazandı. Macaristan'dan Tibor ikinci, İspanya’dan Toufik İbrahim üçüncü oldu. Sabit puta şampiyonu ise Konya Melikşahspor’dan Hasan Koç oldu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler