YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Antalya Kepez Belediyesinden Akşehir'e Ziyaret

 Antalya'da faaliyet gösteren Akşehir'i Sevenler Derneğinin (AKSEVDER) organizasyonuyla Antalya'nın Kepez ilçesinden gelen grup, Akşehir'i ziyaret etti.

Antalya'da faaliyet gösteren Akşehir'i Sevenler Derneğinin organizasyonuyla Antalya'nın Kepez ilçesinden gelen grup, Akşehir'i ziyaret etti. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, belediye personeli, AKSEVDER Başkanı Tuncay Kesim, ilk olarak Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya'yı makamında ziyaret etti. Akkaya, Nasreddin Hoca'nın tanıtımı konusunda yaptığı çalışmalardan dolayı Tütüncü ve ekibine teşekkür etti. Kepez Belediyesi ile kardeş şehir olmak için çalışmalara başlayacaklarını belirten Akkaya, Akşehir ve Nasreddin Hoca'yı tanıtacak Antalya'da yapılacak etkinliklere destek vereceklerini ifade etti. Tütüncü ise Nasreddin Hoca'nın tanıtımı için yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. 30 bin öğrenciye Nasreddin Hoca fıkra ve boyama kitapları dağıttıklarını, belediye tiyatrosunun hazırladığı Nasreddin Hoca Barışa Maya adlı oyunu binlerce çocuğa ücretsiz izlettirdiklerini dile getiren Tütüncü, "Kepez’in en güzel noktasında yaptığımız kreş ve gündüz bakım evine Nasreddin Hoca'nın adını verdik. Akşehir turizminin geliştirilmesi için ikili görüşmelerle projeler üretilmesi için çalışma yapacağız." Ziyarete katılan misafirlere Akşehir Belediyesince çeşitli hediyeler verildi. Belediye ziyaretinden sonra heyet, Tarihi Arasta, Batı Cephesi Karargahı Müzesi, Nasreddin Hoca Türbesi, Gülmece Parkı, Akşehir Kültür Merkezi, Ulu Camii ile Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'ni gezdi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler