YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Aşkın Kanatları" Yükseliyor

 Konya'da yapımı devam eden Kelebekler Vadisi Parkı içindeki mimarisiyle kelebeği anımsatan Aşkın Kanatları Müzesi'nde çalışmalar hızla devam ediyor.

Konya'da yapımı devam eden Kelebekler Vadisi Parkı içindeki mimarisiyle kelebeği anımsatan Aşkın Kanatları Müzesi'nde çalışmalar hızla devam ediyor. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yapımı devam eden Aşkın Kanatları Müzesi'nde incelemelerde bulundu. Müze inşaatında açıklamalarda bulunan Altay, Konya'ya simge bir eser kazandıracaklarını söyledi. Altay, müzenin içinde bulunduğu Kelebekler Vadisi Parkı'nın ziyarete açıldığını belirterek, vadide Aşkın Kanatları Müzesi inşaatında hummalı çalışmanın devam ettiğini aktardı. Aşkın Kanatları Müzesi'de Avrupa'nın en büyük kelebek uçuş alanı yer alacağını anlatan Altay, şöyle konuştu. "Müze tamamlandığında Türkiye'nin bu kapsamda yapılan ilk eserlerinden biri olacak. Burada tropik kelebek bahçesi ve böcek müzesinden oluşan bir tesis inşa ediyoruz. 630 ton çelikten oluşan inşaatta farklı ölçüde bin 500 adet cam kullanıyoruz. İmalatı zor ama nitelikli ve mimari açıdan Konya'ya simge bir eser kazandırmış olacağız. İçinde oluşturduğumuz tropik bahçede yurt dışından getirilecek kelebeklerin uçuştuğunu görebileceğiz. Böylece Konya'ya gelen ziyaretçilerin uğrayabileceği yeni bir mekan oluşturuyoruz. Hz. Mevlana, tasavvuf ve aşk gibi kelebekler de Konya'nın simgelerinden olacak." - Müzede 10 bin kelebek kanat çırpacak 7 bin 600 metrekare kullanım alanı bulunan müzede; kelebeklerin doğal yaşamlarının gözlemlenebileceği tropikal kelebek bahçesinin yanı sıra, aynı anda ziyaretçilerin kelebeklerin koza oluşumlarını da izleyebilecekleri bölümler, tropikal bitki türlerinin yetiştirilebileceği üreme çiftliği, koza şeklinde dizayn edilmiş mekanlardan oluşan böcek müzesi, kelebeklerin yaşam döngüleri ile projeksiyonlu sunumlarının olacağı sinema salonu, müzeyi ve kelebekleri hatırlatan ürünlerin yer aldığı mağazalar, kafeteryalar yer alacak. Farklı zamanlarda değişik türlerde olmak üzere toplam 40 kelebek türünün yer alacağı Kelebek Müzesi'nde ziyaretçiler, 10 bin kelebeğin uçuşunu gözlemleyebilecek.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler