YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ayşe Türkmenoğlu: Engelleri kaldırmak temel hedefimiz

AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, engellilerin hayatını zorlaştıran her tür engeli kaldırmak için çalıştıklarını...

AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, engellilerin hayatını zorlaştıran her tür engeli kaldırmak için çalıştıklarını bildirdi.
Türkmenoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Türkiye dünya ortalamasının üzerinde bir engelli nüfusa sahip." dedi. AK Parti Konya Milletvekili Türkmenoğlu, engelli vatandaşların sosyal hayatta karşılaştığı zihinsel ve fiziksel engellerin ortadan kaldırılması gerektiğini kaydetti. Engelsiz insanların, bedensel ve zihinsel engelli insanların hayatlarını kolaylaştırmakla yükümlü olduğunu hatırlatan Türkmenoğlu, "Bu kapsamda hükümetimiz çeşitli reformlar gerçekleştirmiş, yerelde belediyeler, özel idareler ve genelde kamu kurum ve kuruluşları ile koordineli olarak engelli vatandaşlarımıza yaşam kolaylığı hakkı tahsis etti." dedi.
Açıklamasında, "Bu ülkenin her bir vatandaşı devlet nazarında, hukuk nazarında imkânlar ve fırsatlar bakımından eşittir. Her bir vatandaş bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır. Hiç kimse insani vasıflarından, doğuştan gelen, doğuştan sahip olduğu vasıflardan dolayı ayrımcılığa tabi tutulamaz." diyen Türkmenoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler