YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BorsaKonya Ulusal Boyut Kazanıyor

 Konya Ticaret Borsası (KTB) tarafından, elektronik ürün senetlerinin işlem görmesi için kurulan BorsaKonya Elektronik Platformu, yaptığı anlaşmalarla ulusal boyut kazandı.

Konya Ticaret Borsası tarafından, elektronik ürün senetlerinin işlem görmesi için kurulan BorsaKonya Elektronik Platformu, yaptığı anlaşmalarla ulusal boyut kazandı. BorsaKonya Platformu, yapılan protokol ile Mersin’den sonra Kırıkkale, Sivas ve Şanlıurfa’da bulunan lisanslı depolarla elektronik ürün senedi alım satımı konusunda anlaşma sağladı. Böylelikle BorsaKonya Platformu’nun anlaşma sağladığı depo hacmi 210 bin tona yükseldi. BorsaKonya Elektronik Platformu iş birliği imza töreninde konuşan KTB Başkan Vekili Namık Köklüsoy, tarım ve tarımsal ticaretin artık küresel bir algıyla yönetilmesi gereken stratejik bir sektör olduğunu belirtti. Ticaretin küreselleşmesiyle, üretimde kalitenin, ticarette hızın öne çıktığını ifade eden Köklüsoy, şunları kaydetti: "Yapılan bu anlaşmayla BorsaKonya Elektronik Platformu, Doğu, Orta Anadolu ve Akdeniz bölgesine de hizmet vermeye başlamıştır. Bu, tarımsal ticaretin değer bulması adına çok önemli bir adımdır. Amacımız; ulusal boyutta işlem hacmini arttırarak, sadece yurt içinde değil, uluslararası alanda da etkinliğimizi arttırmaktır. Biz bu platformu, yerel tüccarlarımızı küresel ticaretin birer aktörü haline getirmek için oluşturduk. Bunun gelişerek büyümesi, üreticiye, tüccara, sanayiciye ve devletimize de olumlu yansıyacaktır." Törene, BorsaKonya Elektronik Platformu adına Namık Köklüsoy, Kırıkkale’den GK Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş. adına Kudret Altınok, Sivas’tan Kainat Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş. adına Serdar Genç, Şanlıurfa’dan Türsa Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş. adına Soner Cesur katıldı. 2011 yılında Türkiye’ye model olan ilk Elektronik Satış Salonu’nu tarımsal ticaretin hizmetine sunan KTB, 2013'te de BorsaKonya Elektronik Platformu ile tarımsal ticarete yeni bir anlayış kazandırmıştı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler