YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dha Yurt - Şehit Uzman Çavuş Erol'un Cenazesi Konya'ya Getirildi (2)

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI Tunceli'nin Nazımiye İlçesi kırsalında dün çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Özel Harekat Uzman Çavuş 31 yaşındaki Ahmet Erol'un

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Tunceli'nin Nazımiye İlçesi kırsalında dün çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Özel Harekat Uzman Çavuş 31 yaşındaki Ahmet Erol'un cenazesi uçakla memleketi Konya'ya getirildikten helallik alınmak için cenaze aracıyla baba evi Seydişehir'in İncesu Mahallesi'ne getirildi.
Anne Ayşe Erol, oğlunun cenazesinin getirilmesini beklerken,''Ağlamayacağım, dik duracağım. Onlara karşı dik duracağım.''dedi. Oğlunu çok özlediğini ve cenazesini görmek istediğini belirten Ayşe Erol, ''Onu göreceğim. Göremezsem ahirete kalır.''dedi. Şehidin cenazesi eve getirildikten sonra Annesi Ayşe Erol, babası Abdullah Erol, kız kardeşi Havva Kaya ve yakınları tabuta sarılıp vedalaştı.
Şehit Erol'un cenazesi dualar eşliğinde dini ve askeri törenin yapılacağı Merkez Camii'ni uğurlandı.
Törene Konya Valisi Yakup Canbolat, Orman ve Su Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi, AK Parti Milletvekilleri Uğur İbrahim Kaleli, Abdullah Ağralı, İl Jandarma Alay Komutanı Albay İsmet Cansever, askerler, ailesi, yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.
Şehidin kız kardeşi Havva Kaya, törene kardeşinin askeri ceketini giyerek katıldı. Şehit Erol ile aynı birlikte görevli silah arkadaşı da törene katılıp, anne Ayşe Erol'a başsağlığı diledi. Anne Ayşe Erol'da oğlunun silah arkadaşına, oğlunun mektup bırakıp bırakmadığını sorup, oğlunun çok zayıfladığını söyledi.
Kılınan cenaze namazının ardından şehit Erol'ın cenazesi vasiyeti üzerine babaannesi Ayşe ve dedesi Ahmet Erol'un mezarının bulunduğu İncesu Mezarlığı'na oluşturulan şehitliğe defnedildi.

Görüntü Dökümü
-----------------------
- Şehidin baba evine getirilmesi
- Ailesinden detay
- Şehidin cenazesinin tören alanına getirilmesi
- Törenden detay

Haber- Kamera: Mehmet Kayhan YILDIZ- Yaşar COŞKUN KONYA DHA))

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler