YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Konya- Afyonkarahisar Yolu Kapandı

İsmail AKKAYA/KONYA, Konya'da bugün öğle saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle özellikle kenti çevre illere bağlayan

Konya- Afyonkarahisar Yolu Kapandı

İsmail AKKAYA/KONYA, Konya'da bugün öğle saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle özellikle kenti çevre illere bağlayan karayollarında ulaşımda aksamalar meydana geldi. Konya- Afyonkarahisar karayolunun Afyonkarahisar'a gidiş istikametinde Dokuzunbeli mevkiinde yolun kayganlaşmasıyla 2 TIR kayıp yolu kapattı. Karayolu da ulaşıma kapandığı için kent çıkışında önlem alan polis, araçların geçişine izin vermedi. Bu nedenle bekleyen TIR ve kamyon türü araçlar uzun kuyruklar oluşturdu. Saat 17.00'den itibaren beklediklerini belirten şoförler ise yolun biran önce açılmasını istedi. Bazı şoförler ise et ve benzeri gıda ürünleri taşıdıkları için yolda beklemeleri nedeniyle ürünlerin bozulacağını söyledi. Yolun ise 2 TIR'ın çekildikten sonra acılacağı ve çalışmaların sürdüğü belirtildi.
Kenti Antalya ve Isparya'ya bağlayan karayolları da yine kayan çekici türü araçlar nedeniyle zaman zaman ulaşıma kapandı. Çok sayıda araçta yolda mahsur kaldı.
Yoğun kar yağışı, şehirlerarası yollarda olduğu gibi kent içindeki bazı caddelerde ulaşımı olumsuz etkiledi. Özellikle alt geçit ve köprülü kavşaklarda yolun buzlanması nedeniyle bazı araçlar mahsur kaldı. Bu nedenle uzun araç kuyruğu oluştu.
16 İLÇEDE OKULLAR TATİL Yoğun kar yağışı nedeniyle Kadınhanı, Sarayönü, Taşkent, Yunak, Derbent, Hadim, Derebucak, Çeltik, Bozkır, Ahırlı, Yalıhüyük, Altınekin, Doğanhisar, Seydişehir, Güneysınır, Akören ilçelerinin tüm ilk ve orta dereceli okullarıyla Selçuklu İlçesinin taşımalı eğitim yapan okulları ve Başarakavak, Sızma, Aşağı Pınarbaşı, Yukarı Pınarbaşı ve Tepekent' te bulunan ilk ve orta dereceli okullarda yarın olmak üzere 1 gün eğitime ara verildi.
YAĞIŞLAR YARIN HAFİFLEYECEK
Meteoroloji Konya Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının perşembe günü sabah saatlerinden itibaren etkisini yitirerek hafifleyeceğini, bölgede bu gece rüzgarın hızının zaman zaman saatte 55 kilometreye kadar ulaşabileceği belirtildi.

Konya- Afyonkarahisar Yolu KapandıKonya- Afyonkarahisar Yolu KapandıKonya- Afyonkarahisar Yolu Kapandı

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler