YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Konya SMMMO'da Girişimcilik Hibe Programları Sürüyor

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) İŞKUR–KOSGEB ile düzenlediği girişimcilik eğitimlerine devam ediyor.

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası İŞKUR–KOSGEB ile düzenlediği girişimcilik eğitimlerine devam ediyor. Konya SMMMO Başkanı İsmail Turan, geçmişte istihdam yaratmaya yönelik İŞ-KUR ile projeler gerçekleştirdiklerini ve birçok gencin iş bulmasına vesile olduklarını söyledi. Mali müşavirlik mesleğine hizmetin yanında, aynı zamanda İŞKUR ve KOSGEB ile istihdam sağlamaya yönelik proje çalışmalarının da devam ettiğini belirten Turan, "Geçmiş yıllarda yaptığımız istihdam garantili kurslarımızın bir benzerini Girişimcilik Eğitim Programı ismiyle düzenliyoruz. Girişimcilik eğitimlerimiz de bugüne kadar 14 grubun eğitimlerini hızlı ve başarılı şekilde tamamladık" dedi. Yeni grup mülakatlarını 6 Ağustos'ta saat 09.00'da oda hizmet binasında gerçekleştireceklerini ifade eden Turan, şunları kaydetti: "Mülakatlara geçmiş gruplara seçilemeyen İŞKUR'a kayıtlı kişilerin de katılma hakkı bulunuyor. Proje kapsamında yapılan mülakatı geçerek eğitim almaya hak kazanan kursiyerlerimiz eğitim boyunca sigortası yoksa günlük 20 lira ödeme alacak. Kursiyerlerimiz eğitim sonunda mezun olmaları durumunda KOSGEB'ten 30 bin lira geri ödemesiz veya 70 bin lira sıfır faizli ödenek alabilecekler. Düzenleyeceğimiz girişimcilik kursları için aranan şartlar ise; Çalışma ve İş Kurumuna kayıtlı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak ve benzer eğitimlerden daha önce yararlanmamış olmaktır. Oda olarak mesleğimize, meslektaşımıza ve Konyamıza ne kadar yararlı faaliyet varsa hepsini gerçekleştirmek için çalışıyoruz."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler