YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Konya'da 'paralel Yapı' Operasyonunda 5 Tutuklama (2)

"İTAAT ETSEM, BANA BULAŞMAZLARDI" Konya'da Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Paralel Yapıya' yönelik yapılan 5 kişinin tutuklandığı operasyonda gözaltına alınan polislerin 2008 yılında Okyanus

Konya'da 'paralel Yapı' Operasyonunda 5 Tutuklama (2)

"İTAAT ETSEM, BANA BULAŞMAZLARDI"
Konya'da Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Paralel Yapıya' yönelik yapılan 5 kişinin tutuklandığı operasyonda gözaltına alınan polislerin 2008 yılında Okyanus Şirketler Grubuna yönelik yapılan operasyonda, sanıklara yönelik asılsız kanıtlar elde etmekle suçlandığı öne sürülmüştü. O dönem Okyanus Şirketler Grubuna yönelik yapılan 'Örgüt kurmak, özel belgede sahtecilik, soruşturmanın gizliliğini ihlal, ihaleye fesat karıştırmak ve rüşvet vermek' suçlarından devleti 350 milyon zarar uğrattığı iddiasıyla tutuklanan şirketin yönetim kurulu başkanı Nusret Argun, 73 ayrı suçtan toplam 180 yıl 4 ay 15 gün ceza almıştı. 5 yıl 2 ay tutuklu kalan işadamı Nusret Argun özel yetkili mahkemelerle ilgili kanun değişikliğinin ardından geçen yıl serbest bırakıldı. Serbest bırakılmasının ardından kendisine yönelik yapılan operasyonun paralel yapının bir kumpası olduğunu ileri sürerek, o dönem operasyonu gerçekleştiren sorumluluk hakkından suç duyurusunda bulundu.
Geçen cuma günü başlatılan ve bugün gece yarısı 5 kişinin tutuklandığı operasyonla ilgli yazılı açıklama Nusret Argun, Okyanus Operasyonunun hukuki gerekçelerle değil, bu yapı tarafından kendilerine boyun eğmedikleri için yapıldığını iddia etti. Argun, ''Taleplerini yerine getirsem, onlara itaat etsem, istediklerini cevaplasam, Konya’da bu gün konuşmaktan çekinen yüzlerce işadamı gibi ben de işimde gücümde olurdum. Bana bulaşmazlardı" dedi. Yargılandığı sürede mahkemeye kendisine yönelik yapılan operasyonun usulsüz olduğunu anlatmaya çalıştığını belirten Argun, "O günlerde bu yapının bir ahtapot gibi tüm Türkiye ’yi bu denli kuşattığını maalesef birçok kimse bilmiyordu" şöyle devam etti.
Okyanus operasyonu döneminde bu yapının medyayı da hazırladıkları haber metinleriyle yönlendirdiğini öne süren Argun, şöyle dedi:
"Ben ve ailemle birlikte özel ya da kamuda çalışan yüzlerce kişinin mağduriyetine sebep oldular. Hukuk üzerinde baskı kurdular. Herkes dosyadan korkar oldu. Dönemin Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan’ı operasyon öncesi ve sonrası yazılı ve görsel basında yüzlerce yıl içeride kalacak yayınları yaparak korkuttular. Özel hayatına dönük operasyonlar yaptılar. Kayıtlar tuttular."
Kendisine ait doğalgaz şirketinin o dönem diğer şirketlerine uygulanan tedbir kararı dışında tutulduğunu iddia eden Argun, "Bu durumun gerekçesini ben cezaevindeyken şirket yöneticilerim ve ailem tehdit edilerek doğalgaz firmamızın elden çıkarılması sağlanınca anladık. O sebepledir ki; bana yapılan operasyon, bir gerçeğin arayışı değil, kendilerine itaat etmemenin cezasıdır" dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler