YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Konya’da sandık görevlilerine seminer

Konya’da, 12 Haziran milletvekili seçimlerinde vazife görecek sandık görevlileri, bina sorumluları ve oy tasnifinde bulunacak...

Konya’da, 12 Haziran milletvekili seçimlerinde vazife görecek sandık görevlileri, bina sorumluları ve oy tasnifinde bulunacak kamu görevlileri seminere alındı. İl Seçim Kurulu, yaklaşık 10 bin 500 görevliye seçim eğitimi verecek.
Hafta sonu yapılacak milletvekili seçimlerinin sağlıklı bir şekilde yapılması için çalışmalar hızla devam ediyor. Konya İl Seçim Kurulu, oy verme işleminde vatandaşların herhangi bir sorun yaşamaması için sandık başında görev yapacak memurları eğitime aldı. Mevlana Kültür Merkezi Sema Salonu'nda yapılan seminer üç gün sürecek.
Yaklaşık Seçim günü ve öncesinde yapılacak iş ve işlemlerin anlatıldığı seminere Konya Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve Meram 2. İlçe Seçim Kurulu Başkanı Celal Karakurt, 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanı Ekrem Özdağ, İl Seçim Müdürü Ahmet Kiraz ve Ali Altan katıldı. Seminerin ikinci günündeki eğitime Meram 1'inci ve 2’nci bölgede görevli bin 700 kişi katıldı.
Konya Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve Meram 2. İlçe Seçim Kurulu Başkanı Celal Karakurt, seçim görevlilerinin çok önemli ve hassas bir görev üstlendiklerini söyledi. Seçimin huzurlu bir şekilde tamamlanması ve vatandaşların oylarını kullanırken bir sorunla karşılaşmamaları için seçim görevlilerine büyük iş düştüğünü anımsatan Başkan Karakurt, görevlilerden seçim günü için özel gayret istedi.
Konya İl Seçim Müdürü Ahmet Kiraz ise görevlilerden, seçim öncesi ve seçim süresince herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için sandık görevlilerinin yazılı talimatları tekrar tekrar okumalarını istedi. Yapılan konuşmaların ardından uyulması gereken kurallarla ilgili slayt gösterisi yapıldı. Bu seçimlerde ilk defa kullanılacak şeffaf seçim sandığı görevlilere tanıtıldı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler