YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KTO Karatay Üniversitesine Tıp Ve Diş Hekimliği Fakülteleri

 KTO Karatay Üniversitesi Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri izin sürecinin, Bakanlar Kurulu kararı ile tamamlandığı bildirildi.

KTO Karatay Üniversitesi Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri izin sürecinin, Bakanlar Kurulu kararı ile tamamlandığı bildirildi. KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Öztürk, yaptığı açıklamada, yaklaşık bir yıldır beklenen iznin çıkmasıyla sağlık alanındaki eğitim-öğretim ve araştırma hedefleri için yaptıkları çalışmaları hızlandırdıklarını söyledi. Yeni eğitim öğretim yılında öğrenci alımı için hazırlıkların hızlandırılacağını belirten Öztürk, Konya'nın sağlık alanında nitelikli insan kaynağı yetiştirmesi bakımından önemli bir potansiyel taşıdığını ifade etti. Öztürk, bu imkanlardan en iyi şekilde yararlanmaya ve yükseköğretime katkıda bulunmaya gayret edeceklerini belirterek, şunları kaydetti: "Fakültelerimizin kurulma kararı 12. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakan olarak katılımıyla düzenlenen son Bakanlar Kurulu toplantısında alınmıştır. Son toplantısında Konya için böylesine hayırlı bir işe imza atan sayın Erdoğan'a şehrimiz adına teşekkür ediyorum. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız sayın Ahmet Davutoğlu'na da bu kararın alınmasında desteği için teşekkür ediyor, kararın üniversitemiz, şehrimiz ve ülkemiz adına hayırlar getirmesini diliyorum." Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak ise stratejik bir karar ile bu sürecin başlatıldığını, gelinen nokta itibarıyla üniversitenin sağlık alanında da belirlemiş olduğu hedefe odaklanma ile büyümeyi esas aldığını dile getirdi. Üniversitenin sağlık alanında büyümesiyle sorumluluklarının daha da arttığına işaret eden Torlak, şunları kaydetti: "Sorumluluklarımızın bilincinde olarak akademik ve fiziki gelişim için çalışmalara heyecan ve azimle devam edeceğiz. Ayrıca İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ismi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi olarak değiştirildi. Fakülte bünyesinde Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Yeni Medya gibi bölüm hazırlıklarına da hızla başlanacak."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler