YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kto’da Afrika Tanıtım Günleri Semineri

Konya Ticaret Odası (KTO)’nda Konya’nın Afrika ile ticaretinin artırılması amacıyla “Afrika Tanıtım Günleri” semineri düzenlendi.Dış...

Kto’da Afrika Tanıtım Günleri Semineri

Konya Ticaret Odası (KTO)’nda Konya’nın Afrika ile ticaretinin artırılması amacıyla “Afrika Tanıtım Günleri” semineri düzenlendi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) işbirliğiyle düzenlenen seminerde DEİK Doğu Afrika Uzmanı Ersin Eren katılımcılara Afrika pazarı hakkında bilgi verdi.

Seminerde konuşan DEİK Doğu Afrika Uzmanı Ersin Eren, “Son dönemde birçok Afrika ülkesi hızla büyümektedir. Afrika ile 2005 yılından sonra başlayan ilişkilerimiz hızla ilerlemektedir fakat henüz yeterli seviyede değildir. Türkiye'nin tüm Afrika ile 18 milyar dolar ticaret hacminin 13 milyar dolarını ihracatımız oluşturdu. Kısa vadede hedefimiz 50 milyar dolar ticaret hacmini yakalamak. Seminer vesilesiyle Konya sanayisini tanıma fırsatımız oldu. Böylesine büyük bir üretim potansiyeli olan şehrin firmalarının daha fazla Afrika’da yer almaları için her türlü işbirliğine hazırız. Afrika’da özellikle tarımda makineleşme konusunda büyük bir açık bulunmaktadır. Konya güçlü olduğu tarım makineleri sektörüyle Afrika’ya açılabilir. Ekonomi Bakanlığı’nın Afrika’yla ticaret yapmak isteyen firmalara teşvikleri bulunmaktadır. Firmalarımız Eximbank’ında kredi imkanlarından faydalanabilirler. Konya Ticaret Odası’nın Eximbank şubesini açarak verdiği hizmet ihracatçı firmalara büyük fayda sağlayacaktır” dedi.

Seminerin ardından DEİK Doğu Afrika Uzmanı Ersin Eren ve beraberindeki Afrika İş Konseyi koordinatörleri KTO Başkanı Selçuk Öztürk’ü ziyaret etti. Seminerin son derece faydalı olduğunu belirten Öztürk, katılımlarından dolayı DEİK heyetine teşekkür etti.

Başkan Öztürk, “Ülke olarak küresel bir güç olma yolunda hedeflerimiz bulunmaktadır. Gelişmiş ülkeler kriz içerisindeyken krizden etkilenmeyen gelişen ekonomiler fırsatlar sunmaktadır. Bunlardan biri de Afrika pazarıdır. Afrika açılımı ile hükümetimizde Türk firmalarının Afrika ile ticaretini artırmalarını desteklemektedir. Başbakanımızın kalabalık bir iş adamı heyetiyle birlikte 2013’ün ilk ziyaretini Afrika’ya yapması bunun bir göstergesidir. Son üç yılda 20’den fazla elçilik açtığımız Afrika’da 17 ülkeyle iş konseyimiz bulunmaktadır. Ülke olarak Afrika pazarında büyük bir pay almakta kararlıyız. Göreve geldiğimiz günden itibaren ihracatımızın arttığını fakat yeterli olmadığını söylüyoruz ve bu yönde çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda şehrimizin güçlü olduğu sektörleri dünya pazarlarına açıyoruz. Avrupa’da Asya’da Güney Amerika’da organizasyonlar düzenliyoruz. Afrika’da şehrimiz için önemli bir pazardır. Biz dünyanın dört bir yanına açılan Konyalı iş adamlarımızın daha fazla Afrika’da olmalarını, daha fazla ticaret yapmalarını istiyoruz. Afrika pazarı ile ilgili firmalarımızın en önemli sorunu bilgi eksikliğidir. Düzenlediğimiz seminerle Afrika ile işbirliği yapılacak sektörler hakkında firmalarımız bilgi sahibi olması açısından son derece faydalı olmuştur” şeklinde konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler