YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Lösemi hastası öğretmen mesleğini istiyor

Konya'da 6 yıl ücretli öğretmenlik yapan ve atama bekleyen lösemi hastası beden eğitimi öğretmeni mesleğine dönmek istiyor.

Lösemi hastası öğretmen mesleğini istiyor

Konya'da 6 yıl ücretli öğretmenlik yapan ve atama bekleyen beden eğitimi öğretmeni 34 yaşındaki Hakan Selçuk Demirtoka, yaklaşık 20 ay önce lösemi hastalığına yakalandı. Kemoterapi tedavisi olumlu sonuç veren ama hala risk grubunda bulunan Demirtoka, "Yaşama tutunmak istiyorum. Evde oturup ölümü beklemek istemiyorum. Atanmak ve mesleğime dönmek istiyorum" dedi.

Sarayönü İlçesi'ne bağlı Başhüyük Beldesi'nde oturan Hakan Selçuk Demirtoka, 2001 yılında Anadolu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu'ndan mezun oldu. Mezun olduğu bölümün Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu olması nedeniyle 3 yıl beden eğitimi öğretmenliği denklik belgesi almak için uğraştı.

DERSTE BAYILDI, LÖSEMİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI
3 yılın sonunda denklik belgesi alan Demirtoka, 2004 yılında Sarayönü'nde ücretli öğretmenliğe başladı. 6 yıl boyunca 12 okulda ücretli öğretmenlik yapan Demirtoka, yaklaşık 20 ay önce ders sırasında bayıldı. Hastaneye kaldırıldığında kan değerlerinin düşük olduğu saptanan Demirtoka, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Burada yapılan tetkiklerde lösemi olduğu ortaya çıktı. Okulu bırakmak zorunda kalan ve sağlık güvencesi de sona eren Demirtoka, tedavi masraflarının Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanmasını sağlamak için istek sigortasına bağlandı.

ÖĞRENCİLERİ KERMES DÜZENLEDİ
Bu sırada öğrencileri de öğretmenlerine maddi destek sağlamak için ilçede kermes düzenledi. Kermesten elde edilen ücret, Hakan Selçuk Demirtoka'ya verildi.

Hastalanmadan önce Sarayönü Nüfus Müdürlüğü'nde memur olarak çalışan Dilek Canbay ile nişanlanan Hakan Selçuk Demirtoka, başlattığı düğün hazırlıklarını da yarıda bıraktı. Tedavi süreci tam olarak bittikten sonra düğün hazırlığına başlayacağını belirten Demirtoka, "Hastalığım süresincede en büyük desteği nişanlım, ailem ve öğrencilerimden aldım" dedi.

ATANAMAYAN ŞAFAK BAY ÖĞRETMENLE AYNI KADER
Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP) kurucusu ve sözcüsü olan öğretmen Şafak Bay'la benzer bir kaderi paylaştığını anlatan Hakan Selçuk Demirtoka, şunları söyledi:

"Şafak öğretmen atanma beklerken, kemik kanseri nedeniyle yaşamını yitirdi. Ben de benzer bir kaderi paylaşıyorum. Hatta Şafak öğretmeni örnek göstererek atamamın yapılması, ayrıca ücretli öğretmenlerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi için Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlığa ve Milli Eğitim Bakanlığı'na mektup gönderdim. Ama KPSS'yi adres gösterdiler."

'KPSS O KADAR KOLAY DEĞİL'
Ücretli öğretmenlik yaptığı dönemde KPSS'ye de hazırlandığını belirten Hakan Selçuk Demirtoka, "Ücretli öğretmenlik ve sınava hazırlanmayı birlikte yürütmek o kadar kolay olmuyor. Ayrıca sınavlarda benim branşımla ilgili bir mevzu yok. KPSS o kadar kolay değil. Benim durumumda binlerce öğretmen var" diye konuştu.

'MESLEĞİME DÖNMEK İSTİYORUM"
Kemoterapi tedavisinin olumlu sonuç verdiğini kaydeden Hakan Selçuk Demirtoka, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu an tedavim olumlu sonuç verse de, risk grubundayım. O yüzden de doktorlarım ilik naklinin yapılıp yapılmayacağına henüz karar veremedi. Ben bir an önce hastalığımdan tamamen kurtulup, atanmış olarak öğretmenliğe başlamak istiyorum. Yaşama tutunmak istiyorum. Evde oturup ölümü beklemek istemiyorum. Atanmak ve mesleğime dönmek istiyorum."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler