YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mevlana'da üniversite-sanayi işbirliğine ilk adım

Mevlana Üniversitesi ile Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği (AKTİSAD) arasında geçtiğimiz günlerde imzalanan protokol hayata...

Mevlana Üniversitesi ile Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği (AKTİSAD) arasında geçtiğimiz günlerde imzalanan protokol hayata geçirildi. Mevlana Üniversitesi öğretim görevlileriyle biraraya gelen iş dünyasının tanınmış isimleri, "nitelikli mühendis nasıl yetişir?’’ sorusuna cevap aradı.
Mevlana Üniversitesi Hekimoğlu Konferans Salonu'nda gerçekleşen toplantıya 100’e yakın işadamı, mühendis ve yönetici katıldı. Açılış konuşması için kürsüye gelen Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda rektör vekili Prof. Dr. Süleyman Özen, projenin önemine vurgu yaptı. "Mühendislik Fakültesi açmak marifet değil." diyen Özen, asıl önemli olanın iyi ve nitelikli mühendis yetiştirilmesi olduğunu kaydetti.
AKTİSAD Başkanı Ali Akın, "Çok önemli bir sürecin ilk adımını birlikte atmış bulunuyoruz. Mühendislere iş garantisi verdiğimizi, imzalamış olduğumuz protokolde belirtmiştik. Eğer iş garantisi veriyor isek muhakkak o mühendisin yetişme sürecinde bizlerin de rolü olmalı. Bu konuda üstümüze düşeni yapmak için hazırız. Gerek Ar-Ge çalışmaları olsun, gerekse farklı konularda olsun bundan sonra üniversite ile iş birliği içinde çalışacağız. Her iki tarafta karşılıklı tecrübe paylaşımı yapacak. Bu sayede mühendis iş dünyasını daha yakından tanımış olacak ve mezun olduğu zamanda iş bulma konusunda fazla zorlanmayacak. Yapılan bu toplantının çok faydalı olduğunu düşünüyorum. En azından işadamlarımız hocalarımızı tanımış oldu. İnşallah bundan sonraki evrelerde ortaya yeni projeler çıkar ve farklı alanlarda bir araya geliriz." dedi.
Toplantıyı sunmak için sahneye davet edilen Mevlana Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Karlık ve Proje –Yönetim Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Halis Altun, yaptıkları sunumun ardından sorulara cevap verdiler. Ar-Ge çalışmalarına ağırlık verileceğini ve bu konuda firmalardan gelecek talepleri ve projeleri değerlendireceklerini kaydeden Doç. Dr. Halis Altun, buna hazır olduklarına dikkatleri çekti. Türkiye’de kaliteli mühendisin zor yetiştiğini dile getiren Karlık şunları söyledi: "Bunun tek bir sebebi var o da yeteri sayıda öğretim görevlisinin olmadığıdır. Daha önce çalışmış olduğum bir vakıf üniversitesinde sadece 2 adet öğretim görevlisi vardı. Acı ama gerçek. Öğretim görevlisi olmayınca mühendis nasıl yetişsin. O yüzden sorunu temele dayanan bir problemi yine kaynağından çözmeye mecburuz. Bu konuda sizlerin tecrübeleri bizim en büyük desteğimiz olacak. Dilerim henüz kağıt üzerinde olan bu proje hayat bulur ve bizde rahat bir nefes alırız."
Soru cevapla devam eden toplantı sonunda alınan kararlar neticesinde yerinde ziyaret ve tanışma olacağını dile getiren Karlık, ikili görüşmeler neticesinde ortaya net bir tablo çıkacağını ve ona göre bir çalışma planı hazırlanacağını belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler