YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mısır'da 528 Kişinin Idama Mahkum Edilmesi

AK Parti Konya Selçuklu Gençlik Kolları üyeleri, Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesini pedal çevirerek protesto etti.

AK Parti Konya Selçuklu Gençlik Kolları üyeleri, Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesini pedal çevirerek protesto etti. Gençlik Kolları Başkanı Rafet Baştürk, tarihi Alaaddin Tepesi yanındaki Kültürpark'taki programda, zulme direnen, demokrasi ve özgürlük isteyen Mısır halkının yaşadıklarına, haklı direnişine sessiz kalmamak sadece Müslümanların değil tüm insanlığın görevi olduğunu söyledi. İdam kararı verilenlere destek adına demokratik olarak eylemi gerçekleştirdiklerini anlatan Baştürk, idam kararlarının hiçbir şekilde insan hakları, özgürlükler ve adaletle ilgisi olmadığını dile getirdi. İnsanların temel hak ve hürriyetlerinin ayaklar altına alındığının en büyük göstergesi olduğunu vurgulayan Baştürk, "Hepimiz, Orta Doğu'nun zengin kaynaklarını sömürge gayesiyle yapılan darbeye 'dur' demekle mükellefiz" diye konuştu. Daha sonra karara tepki için onlarca bisikletli, Alaaddin Bulvarı ve Mevlana Caddesi güzergahından Mevlana Müzesi'ne kadar pedal çevirdi. Yapılan eylem, olaysız sona erdi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler