YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ramazan'da Da Sporu Aksatmıyorlar

Hasan DÖNMEZ/KONYA, Spor Genel Müdürlüğü, 4 yıl önce yurt genelinde sağlık yaşam ve halkı koşuya teşvik etmek amacıyla 'Koşabiliyorsan Koş' adlı proje

Ramazan'da Da Sporu Aksatmıyorlar

Hasan DÖNMEZ/KONYA, Spor Genel Müdürlüğü, 4 yıl önce yurt genelinde sağlık yaşam ve halkı koşuya teşvik etmek amacıyla 'Koşabiliyorsan Koş' adlı proje başlattı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü de, Spor Eğitim Uzmanı Seyfi Atamer gözetiminde, merkez Selçuklu İlçesi Nene Hatun Parkı'nda 45 ila 70 yaş arasındaki kişilerin katılabileceği koşular düzenleniyor. Yaklaşık 50 kişiden oluşan grup, Ramazan ayı olmasına rağmen koşularına ara vermeden devam ediyor. İftardan yaklaşık 1.5- 2 saat önce spora başlayan, grup koşusunu tamamladıktan sonra jimnastik yaparak çalışmasını tamamlıyor.
''ORUÇLU İKEN SPOR ZARARLI DEĞİL, FAYDALIDIR''
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Eğitim Uzmanı Seyfi Atamer, 'Koşabiliyorsan koş' projesinin 4 yıldır devam ettiğini ancak ilk dönemlerde talebin az olduğunu ama zamanla katılımın artığını belirtti. Sporcuların oruçlu olarak koştuğuna dikkat çeken Atamer, şunları söyledi:
''Proje de 45-70 yaş grubu kişileri sporla bütünleştirmeye çalıştık. Bu kişiler önceden yüz metre koşamazken şimdi günlük 15-20 kilometre koşabiliyor. İftardan 1.5, 2 saat önce yaptığımız koşu çok faydalı. Çünkü oruçlu iken vücut, sindirimi tamamlıyor ve hazır enerjiye dönüşüyor. Biz de bu hazır enerjiyi kullanıyoruz. Zaten spor, aç karnına yapılır. Tokken yapılmaz. Yemek yedikten 1- 2 saat sonra spor yapılması önerilir. O yüzden oruçlu iken spor yapmanın zararı değil, faydası var. Sağlık acısından daha faydalı. Günlük kalorini aldıktan sonra aç veya tok fark etmiyor.''
Koşan grupta bulunanlardan Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi 55 yaşındaki Prof. Dr. Sait Gezgin, 2 yıldır koştuğunu belirterek, ''Proje kapsamında 2 yıldır düzenli spor yapıyorum. Önce yürüyüşlerle başladım, sonra koşu yapmaya geçtim. Ramazan da bizi durduramıyor. İftardan önce 1,5-2 saat koşuyoruz. Sağlıklı yaşam için koşu oldukça gerekli. Hem oruçluyuz, hem koşuyoruz çokta memnunuz'' dedi.
Seydişehir Akçalar Belde Belediye eski Başkanı ve başkanlıktan emekli olan 66 yaşındaki Mustafa Ayvacı ise, ''30 yıldır aktif yürüyüş yapıyorum ama 4 yıldır da koşuyorum. Bu proje kapsamında Türkiye’de çeşitli illerimizde birincilik, ikincilik ve üçüncülük kupalarım var. Günde 20 kilometre koşu yapıyorum. Bizim grubumuzun sayısı oldukça azdı. Ancak şimdi 50 kişi olduk. Mevsimsel şartlar bizi çok etkilemiyor. Her an koşu yapıyoruz. Yaşlısı, genci herkes bizimle spor yapıyor. Sporun, insanın sağlık yaşantısına, sosyal yaşantısına ve psikolojik yapısına olumlu etkiler yapacağına inanıyoruz'' diye konuştu.
İktisatçı 62 yaşındaki Halit Tunç da, ''30 yıldır spor yapıyorum. Ramazan'da spor yapılmaz gibi bir saplantının yanlış olduğunu, biz burada spor yaparak kanıtlıyoruz. İnsan, metabolizmasını tanıdığı sürece her sporu yapabilir. Biz de burada yaşlı genç olmak üzere bu parkta sürekli spor yapıyoruz'' diye konuştu.

Ramazan'da Da Sporu AksatmıyorlarRamazan'da Da Sporu AksatmıyorlarRamazan'da Da Sporu Aksatmıyorlar

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler