YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rektör Okudan: Rektörlüğümde başörtülü öğrenciler için duyarlılık gösterdim

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Türkiye’de bir dönem başörtülü öğrencilerin mağdur edildiğini söyledi....

Rektör Okudan: Rektörlüğümde başörtülü öğrenciler için duyarlılık gösterdim

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Türkiye’de bir dönem başörtülü öğrencilerin mağdur edildiğini söyledi. Okudan, “Geçtiğimiz yıllarda ülke gündeminde önemli yer işgal eden başörtüsü sorununa her zaman duyarlılık gösterdim. Zor günlerde öğrencilerini mağdur etmemek için hep direndim.” dedi.
Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi ile Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa düzenledikleri “Hayat Tecrübelerim” adlı söyleşi programı kapsamında, görev süresi dolmak üzere olan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, öğrencilerle bir araya geldi.
Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Erol Güngör Konferans Salonu'nda gerçekleşen söyleşiye akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Rektör Prof. Okudan, hayat tecrübelerini anlattığı toplantıda, öğrencilere samimi açıklamalarda bulunarak, “Göreve geldiğim günlerde değişimin gerekliliğine inandık ve başardık. Ben bir değişimin rektörüyüm.” dedi.

“BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRENCİLER MAĞDUR EDİLDİ”
Geçtiğimiz yıllarda, ülke gündeminde önemli yer işgal eden başörtüsü sorununa her zaman duyarlılık gösterdiğini ve zor günlerde öğrencilerini mağdur etmemek için hep direndiğini anlatan Prof. Okudan, “İşte görüyorum ki şu anda burada başörtülü ve başı açık öğrencilerimiz yan yana, gönül gönüle oturuyorlar. Bunda ne sakınca olabilir ki? Bu mesele göreve geldiğim ilk yıllarda ülke genelinde bazı kesimler tarafından bilinçli ya da bilinçsiz olarak çok kaşındı. Öğrenciler, gereksiz yere mağdur edildi. Bana kalsaydı bu sorun çok daha önceden çözülürdü. Ben kimsenin giyimine hayatım boyunca müdahale etmedim. Üniversite öğrencisi, giyiminde özgür olmalı.” diye konuştu.

“VAATLERİMİ GERÇEKLEŞTİRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM”
İdareciğilin en zor tarafının da herkesi aynı anda mutlu edebilmek olduğunu vurgulayan Prof. Okudan, “Bu, büyük ölçüde imkansız, ancak biz her zaman çoğunluğun düşüncelerine önem verdik. Kimseyi dışlamadık, ötekileştirmedik, kimseye ayrımcı davranmadık. Üniversitemizdeki her birime, herkese eşit mesafede olduk. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş yoldan hiçbir zaman sapmadık. O’nun yanına biz Mevlana’nın hoşgörüsünü de ekledik. Kimsenin işine müdahale etmedik. Bir CEO gibi her birimin rahat ve özgür çalışabileceği uygun ortamlar yarattık. Onlar da bildikleri işleri en iyi şekilde yaptılar.” dedi.
Rektör Okudan, bir öğrencinin, 8 yıllık süreçte pişmanlıkları bulunup bulunmadığı sorusuna ise “Hiç kimse mükemmel olamaz. Herkesin bir takım hataları vardır ve benim de gerçekleştirmek istediğim ancak gerçekleştiremediğim bazı şeyler olmuştur. Ben sadece bana inanan insanları mahcup etmek istemedim ve bu sorumlulukla çalıştım. Şimdi geriye dönüp baktığımda, rektörlük görevimi yürüttüğüm 8 yıl boyunca vaat ettiklerimin yüzde 90’ını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum.” diye ifade etti.

ÖĞRENCİLERE TAVSİYELER
Söyleşi’de öğrencilerin sorularını da cevaplandıran Rektör Okudan, şöyle dedi: “Bugün burada sizlerle birlikte olmak benim için inanın çok ayrı bir mutluluk kaynağı. Buradan baktığımda gözlerinin içi gülen, pırıl pırıl öğrenciler gördükçe bu üniversitede yaşadığım hiçbir şey için pişmanlık duymuyorum. Benim öğrencilerim bahçelerdeki çiçekler gibi, kimisi karanfil, kimisi gül. Hepsi ayrı ayrı ama ben hepsini aynı seviyorum. Sizlere de tavsiyem herkesi sevin, sevgi her şeyi başarır ve hayal edin. Ben de bugünlere hayal ederek, tırnaklarımla kazıyarak geldim. Doğru bildiğiniz yoldan da asla vazgeçmeyin. İnsanlara asla önyargıyla yaklaşmayın. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çok sevdiğim bir sözü vardır. ‘Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır.’ Siz işinizi bu vatan için en iyi şekilde yapmaya çalışın.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler