YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Selçuk Üniversitesinde Neocortex Tıp Festivali

 Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Neocortex Topluluğu tarafından, bu yıl 2'incisi düzenlenen "Neocortex Tıp Festivali" kapsamında "nBeyin Konferansı" gerçekleştirildi. 

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Neocortex Topluluğu tarafından, bu yıl 2'incisi düzenlenen "Neocortex Tıp Festivali" kapsamında "nBeyin Konferansı" gerçekleştirildi. Neocortex Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. Serdar Gergerlioğlu, Süleyman Demirel Kültür Merkezi 30 Ağustos Salonu’ndaki etkinlikte, Neocortex’in temel felsefesinin bilinmeyeni sevmek ve onu öğrenmeye çalışmak olduğunu söyledi. Türkiye'de çeşitli üniversitelerde kurulan Neocortex’i, ilerleyen dönemlerde uluslararası alana taşımak istediklerini belirten Gergerlioğlu, yaşam bilimlerinde bilinmeyeni ortaya koymak için çalışmalar sürdüreceklerini ifade etti. Yıldırım Beyazıd Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Canan da beynin, bilgisayar ya da hard diske benzetilmemesi gerektiğini, beynin gerçekliği çarpıtan, yalan söyleyen ve boşlukları dolduran bir yapı olduğunu dile getirdi. Beynin, insan hayatını kolaylaştırmak için elektriksel sinyaller kullandığını anlatan Canan, "Yaptığımız her şey beyne gönderdiğimiz sinyallerin yorumlanmasıdır. Yaşınız ne olursa olsun beyninizi zorladığınız sürece geliştirirsiniz. Müzik insan beynini muhteşem şekilde geliştirmektedir. O yüzden müzikle uğraşın. Yapılan araştırmalarda insan hafızasının bir sınırı olduğu gözlemlenememiştir. İnsan beyni muazzamdır ve daha tam olarak çözülememiştir" diye konuştu. Programın sonunda Gergerlioğlu, "nBeyin" konuşmacılarına çiçek ve çini tabak takdim etti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler