YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sevgilisini Öldürüp Gömen Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet

Hasan DÖNMEZ/KONYA, Eşinden boşanan 2 çocuk annesi Uğur Turgut'un, 2009 yılında ortadan kaybolması üzerine, Bursa'da yaşayan ailesi Cumhuriyet Savcılığı'na kayıp

Sevgilisini Öldürüp Gömen Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet

Hasan DÖNMEZ/KONYA, Eşinden boşanan 2 çocuk annesi Uğur Turgut'un, 2009 yılında ortadan kaybolması üzerine, Bursa'da yaşayan ailesi Cumhuriyet Savcılığı'na kayıp başvurusunda bulundu. Geçen sürede Turgut bulunamayınca, savcılık takipsizlik kararı verdi. Olayın peşini bırakmayan yakınları, 2012 yılında kızlarının en son Konya'da görüldüğünü öğrendi. Bunun üzerine yeniden savcılığa başvurdu. Başvuru üzerine çalışma başlatan Konya Emniyet Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği, kadının eşinden boşandıktan sonra 35 bin lira tazminat aldığı ve en son Mersin'de yaşadığı saptadı.
TEYZESİ OLARAK TANITMIŞ
Çalışmasını derinleştiren polis, kadının Konya'ya taşındığını belirledi. Eşyaları taşıyan kamyon şoförü aracılığıyla Konya'daki adresini belirledi. Adrese giden polis, Uğur Turgut'un, Ali Karakuş ile birlikte 2009 yılında evi kiraladığını saptadı. Ali Karakuş'un, evi tuttuktan 15 gün sonra ise, teyzesi olarak tanıttığı Uğur Turgut'un beyin kanaması geçirerek öldüğünü söyleyerek evi boşalttığı ortaya çıktı. Ev sahibinden 3 aylık peşin verdiği kiranın 2 aylık bölümünü geri aldığı belirlenen Ali Karakuş'un, evden çıkarttığı eşyaları da 16 bin liraya sattığı anlaşıldı.
Kadına ait ziynet eşyaları ve boşandığı eşinden aldığı tazminat parasını da aldığı düşünülen Ali Karakuş'un, Uğur Turgut'un kaybolmasından 15 gün sonra nişanlanıp 2 ay sonra da evlendiğini belirleyen polis operasyon başlattı.
Gözaltına alınan Ali Karakuş, Uğur Turgut'un, banyoda kendisini bıçaklayıp intihar ettiğini önü sürüp, cesedi arkadaşı 22 yaşındaki S.G. ile birlikte Aksaray'ın Ortaköy İlçesine bağlı Gödeler Köyü sınırlarındaki Saları Barajı’nın kenarına gömdüğünü söyledi. Bunun üzerine gözaltına S.G. de, Ali Karakuş'un kadını kendisinin öldürdüğünü söylediğini belirtti. Uğur Turgut'a ait kemikler gömülen yerden polis tarafından çıkartıldı. Ali Karakuş da çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.
AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜR BOYU HAPİS
2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'Tasarlayarak öldürme' suçundan tutuklu yargılanan Ali Karakuş ile tutuksuz yargılanan arkadaşı S.G., son kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti, tarafından son sözü sorulan Ali Karakuş, pişman olduğunu söyledi. Heyet, Karakuş'a, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. Cesedi gömmeye yardım ettiği iddiasıyla yargılanan arkadaşı S.G. ise beraat etti.

Sevgilisini Öldürüp Gömen Sanığa Ağırlaştırılmış MüebbetSevgilisini Öldürüp Gömen Sanığa Ağırlaştırılmış MüebbetSevgilisini Öldürüp Gömen Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler