YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Seydişehir, Suğla Ovası'nda Buğday Hasadı Başladı

 Seydişehir'in Suğla Ovası'nda yılın ilk buğday hasadı başladı. Biçerdöverlerle yapılan buğday hasadı, çiftçinin yüzünü güldürdü.

Seydişehir'in Suğla Ovası'nda yılın ilk buğday hasadı başladı. Biçerdöverlerle yapılan buğday hasadı, çiftçinin yüzünü güldürdü. Ovada elde edilen buğdaylar, kamyonlarla buğday ambarlarına gönderiliyor. Sıcaklığın 40 derecenin üstünde seyrettiği ovada çiftçiler, bir an evvel hasadın bitmesini bekliyor. Seydişehir Ziraat Odası Başkanı Nihat Kocagöz, yaptığı açıklamada, bu yıl hasadın güzel, buğdayın veriminin iyi olduğunu belirtti. Son zamanlarda çiftçiliğin daha iyiye gittiğine değinen Kocagöz, "Bu yıl havalar yağışlı geçti. Dönümden 1 ton 200 kilo mahsul aldık. Esnafımız ise 850-900 liradan buğdaylarımızı alıyor. Eğer fiyatlarda düşüş yaşanırsa Toprak Mahsulleri Ofisi müdahil olup alımlara başlayacak" dedi. Yaklaşık 30 yıldır çiftçilik yapan Sedat Cam ise mahsulün geçen yıla göre bu yıl daha iyi olduğunu, çiftçiler bilinçlendikçe hasatta verim ve kalitenin arttığını bildirdi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler